Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Ηλιαχτίδα» για το bullying σε παιδιά με και χωρίς Αναπηρία

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση (bullying), σε Παιδιά με και χωρίς Αναπηρία», πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατόμων με Νεύροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας.
Και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για το τι είναι σχολικός εκφοβισμός, τις εκφάνσεις του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Ομιλητές θα είναι: η ψυχίατρος – ψυχαναλύτρια Ευαγγελία (Λίλιαν) Μαρκάκη, με θέμα «Ανάλυση του σχολικού εκφοβισμού. Τα σημάδια και οι τρόποι αντιμετώπισής του» / ο νευροψυχολόγος – γλώσσονευρολόγος & συγγραφέας Χρυσόστομος Καρπαθίου, με θέμα «Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες. Γνωριμία με τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές: Αυτισμός - Νοητική Υστέρηση» / ο αστυνομικός υπάλληλος Χρήστος Μάρκου, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και παιδιά «θύτες» ή θύματα;» / ο εκπαιδευτής θεραπευτικής ιππασίας Σταύρος Γιαννάκης, με θέμα «Βόλτα με το Άλογο: τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας στην κοινωνική αλληλεπίδραση των Παιδιών με Αναπηρίες».
Θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.