Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
14:24:40

Χαλκίδα

Ο λόγος στα κινήματα για το περιβάλλον

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Χαλκίδας:

• Σάββατο 16 Ιουλίου, 8 το βράδυ, «Κόκκινο Σπίτι» (αύλειος χώρος)

Ο λόγος στα κινήματα της Εύβοιας και όχι μόνο, που εργάζονται για το κοινό καλό, για την διάσωση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομίας.
Ποιες περιοχές απειλούνται άμεσα; τι αντίκτυπο έχει στην ζωή των πολιτών; ποιος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης; ποιος ο ρόλος της κεντρικής κυβέρνησης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος;

- «Υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη - Με φωτοβολταϊκά καταστρέφουν γόνιμη γη και υγροβιότοπους για τα κέρδη τους», από τον Απόστολο Σέληνα (Ομάδα Πολιτών για τη Διάσωση του Κολοβρέχτη)
- «SOS Bέρμιο - Συλλογική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και ο ρόλος της Οικολογικής – «Πράσινης» Κοινωνικής Εργασίας στη διαμόρφωση Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Πολιτικής»
- «Η κατάσταση στην Καρυστία», από τον Θανάση Μπινιάρη (Σύλλογοs Προστασίαs Περιβάλλοντοs Νότιαs Καρυστίαs)
- «Σκύρος - το καταστροφικό έργο της ΕΡΕΝ στην προστατεύομενη περιοχή του Κόχυλα»
- «Το καταστροφικό έργο της Ελλάκτωρ»
α. «Τι υπερασπίζονται στο Νημποριό και τα Στύρα. Ποιες οι αποφάσεις την ΕΦΑ Εύβοιας και της υπουργού κας Μενδώνη για τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή», από τον Γιάννη Καπρή (Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Οικιστών Νημποριού)
β. «Το έργο που είναι σε διαβούλευση στο ΗΠΜ μέχρι τις 20/7 και απειλεί το τελευταίο δάσος του νησιού - Προστατευμένες περιοχές», από τον Δημήτρη Σουφλέρη (Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης)