Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
03:57:46

Χαλκίδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δηλώνει «παρών, δίπλα στους πολίτες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εδώ, και δίπλα στους πολίτες - Με τεκμηριωμένες προτάσεις, στην κοινωνία και στη Βουλή.

                                                                                                     Ανακοίνωση ΝΕ Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Οι πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια, προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία της περιοχής, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, στα μελλοντικά σχέδια των νέων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της Περιφερειακής Αρχής είναι εγκληματικές, το ίδιο και ο «σχεδιασμός ανασυγκρότησης», που φαίνεται πως χρησιμοποιείται σαν ευκαιρία κέρδους για τους ιδιώτες.
Ανύπαρκτα εναέρια και επίγεια μέσα, «εντολή μη κατάσβεσης» και στη συνέχεια η επιτροπή Μπένου, άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών και τροπολογία για απευθείας αναθέσεις έργων στα καμένα.
Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής. Σχέδιο εγκατάλειψης, αν όχι εξόντωσης της Βόρειας Εύβοιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν κοντά στους ανθρώπους της περιοχής από την πρώτη στιγμή, που η φωτιά άρχισε το καταστροφικόκαι ανεξέλεγκτο έργο της. Ήταν και είναι εκεί.
 Με την παρουσία των μελών, στελεχών και βουλευτών του, στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς μαζί με τους πολίτες, σε μία προσπάθεια στήριξης και παροχής βοήθειας, με όποιον τρόπο απαιτούσε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 Με την παρουσία του προέδρου σ. Αλέξη Τσίπρα την τρίτη ημέρα των πυρκαγιών, στα χωριά που καιγόντουσαν, την επαφή του με τις τοπικές αρχές και τους ανθρώπους που βρίσκονταν στα μέτωπα.
 Με επισκέψεις Βουλευτών σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές και περιοδείες στελεχώντης ΝΕ Ευβοίας και των ΟΜ Λίμνης-Μαντουδίου και Ιστιαίας-Αιδηψού. Με συναντήσεις και καταγραφή των προβλημάτων που είχαν προκύψει και όσων ήδη διαφαίνονταν πως θα χτυπήσουν την περιοχή.
 Με παρεμβάσεις και ερωτήσεις Βουλευτών και Κοινωνικών Ομάδων στη Βουλή.
 Με τη συνεχή παρουσία και δράση καθώς και με την κατάθεση δέσμης προτάσεων της Περιφερειακής μας Παράταξης, «Στερεά Υπεροχής». Με την πίεση που ασκείται στην Περιφερειακή Αρχή και την ανάδειξη της προβληματικής και αναποτελεσματικής λειτουργίας της στη διαχείριση της καταστροφής.
 Με την παρακολούθηση, πολιτικό έλεγχο και κριτική των ενεργειών της Επιτροπής Μπένου. Με ξεκάθαρη στάση απέναντι σε όποια προσπάθεια εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων επιχειρηθεί και απέναντι σε κάθε σχεδιασμό απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.
 Με την άμεση πολιτική αντίδραση, που βοήθησε να οδηγηθεί η κυβέρνηση, σε ανάκληση των αδειών ανεμογεννητριών στα καμένα. Με τη συνέχιση του αγώνα για οριστική ανάκληση των αδειών.
 Με τις δράσεις αλληλεγγύης της «Αλληλεγγύη για Όλους» της Εύβοιας αλλά και άλλων ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
 Με τη διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης, με πρόταση της ΟΜ Λίμνης-Μαντουδίου στη Λίμνη, με τη στήριξη της ΝΕ Εύβοιας και του Οργανωτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την αιγίδα της «Αλληλεγγύης για Όλους».
 Με την αλληλεγγύη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και την πολυήμερη βοήθεια που προσέφερε, με χειρωνακτική εργασία και δράσεις, σε πυρόπληκτες περιοχές με πολλά κλιμάκια.
 Με τη συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων.
 Με κατάθεση Θέσεων και Προτάσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας.

Μαζί με την Τοπική Κοινωνία υπερασπιζόμαστε:
 Το δικαίωμα και την ανάγκη για πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων χωρίς εξαιρέσεις.
 Την Αποκατάσταση και την Ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πάντα δίπλα στους πολίτες.
Με στραμμένη τη προσοχή του στη Βόρεια Εύβοια.
Να αγωνίζεται για τα αυτονόητα και να βάζει φρένο στην κυβερνητική λαίλαπα ανάπτυξης και εδραίωσης των ολίγων και μεγάλων.»