Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
07:23:06

Χαλκίδα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Την αντίδρασή του στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που ψήφισε η Κυβέρνηση, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος επισημαίνει ότι τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητάς του.
Και καλεί τα μέλη του να μην καταθέσουν στην υπηρεσία πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής ανοσίας, γιατί αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, προαναγγέλλοντας και δικαστική διεκδίκηση ακύρωσης του μέτρου στην πράξη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ έχει ως εξής:

«Ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, πριν ακόμη καν εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο!

Ας μας πει η κυβέρνηση, πότε κινδυνεύει περισσότερο η δημόσια υγεία; Με αποδεκατισμένα από προσωπικό νοσοκομεία ή από ελάχιστους ανεμβολίαστους συναδέλφους που τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας;

Αντί να ενισχύσει τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στοχοποιεί τους εργαζόμενους που για 18 μήνες και μέσα σε δύσκολες συνθήκες δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί για την ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων, τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση, τον πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και ανοίγει δρόμο για αναστολή εργασίας και απολύσεις!

Είναι προκλητικό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι εξάντλησε τα μέτρα ενημέρωσης τη στιγμή που δεν έγινε καν η προσπάθεια ενημέρωσης για την ασφάλεια και αναγκαιότητα του εμβολιασμού ώστε να απαντηθούν τυχόν απορίες και να ξεπεραστούν ενδοιασμοί. Αντίθετα με τις αντιφατικές της τοποθετήσεις και παλινωδίες αναπαράγει το φόβο και τη διστακτικότητα που είναι αναμενόμενο να υπάρχουν.

Βάζει στο στόχαστρο το λαό αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη με σκοπό να κρύψει τον πραγματικό ένοχο, τη δική της πολιτική ανευθυνότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Βασική πηγή εξάπλωσης είναι οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα ΜΜΜ συμπεριλαμβανομένων των πλοίων και αεροπλάνων, όπου τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα αφού βασικό κριτήριο είναι η διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι η υγεία του λαού που θεωρείται κόστος!

Απέναντι στον αυταρχισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση εμείς λέμε ένα ηχηρό ΟΧΙ!

Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό και στην πλήρη επιστημονική ενημέρωση για την αναγκαιότητά του, καθώς και στην συνεχή παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Λέμε ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα και στη συλλογή πιστοποιητικών εμβολιασμού. Λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων, την αναστολή εργασίας και τις απολύσεις.

• Να ενισχυθεί το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

• Να μην περάσουν τα σχέδια για συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων.

• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, πανεπιστήμια.

- ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ.

- ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Ή ΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

- ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ Ή ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.»