Τρίτη 03 Αυγούστου 2021
16:11:39

Χαλκίδα

babis banner-02

Απολογισμός θητείας από τον Σιόλια

Στον απολογισμό της σχεδόν 2χρονης θητείας του ως προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε ο Νίκος Σιόλιας.

Μια θητεία με ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού πρόκειται για σύμβουλο παράταξης έξω από αυτήν της δημάρχου και πρόσωπο με πολύχρονη και συνεπή πολιτική ένταξη και πορεία, πάλι έξω από τις νόρμες της δημάρχου.
Και το ενδιαφέρον έγκειται στο «πείραμα» Σιόλια (που προφανώς δεν αποτελεί περίπτωση Μιντζιφίρη και βέβαια, δεν χρειάστηκε να κάνει μεταγραφή είτε ως φιλόδοξος που ψάχνει να πλασαριστεί δίπλα στην εξουσία, είτε ως γυρολόγος είτε ως πρόβατο που βρέθηκε έξω από το μαντρί και το μάζεψαν μέσα...): πως και γιατί του το πρότεινε η Έλενα Βάκα; Τη συμπεριφορά επέδειξε και τι πρακτικές ακολούθησε; Αλλά και τι αποτελέσματα είχε;

Μπορεί για τη δήμαρχο να ήταν μια επιλογή στο μοντέλο του ορισμού Μιντζιφίρη, όμως για το Νίκο Σιόλια ήταν η ευκαιρία να κάνει πράξη τις θεωρίες που ανέπτυσε ως υπερασπιστής της απλής αναλογικής (και) στην αυτοδιοίκηση. Και προσήλθε με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του, το καλό όνομά του στο χώρο της εκπαίδευσης, που εύκολα διακινήθηκε από το χώρο της δευτεροβάθμιας στον της πρωτοβάθμιας και τη διάθεσή του να δικαιώσει το «πείραμα».
Εργάστηκε με σύνεση και κοινή λογική. Σε πνεύμα συνεργασίας με τα άλλα μέλη της επιτροπής, τους διευθυντές των σχολείων, τους εργαζόμενους του Δήμου και όποιους εξωτερικούς τεχνικούς χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των σχολείων και το καθαριστικό προσωπικό. Στο πλαίσιο της νομιμότητας. Με νοικοκυροσύνη και διαφάνεια.
Και το αποτέλεσμα της θητείας του, αναγνωρίζεται από όλους. Αποδεικνύοντας ότι άριστοι υπάρχουν (και πέρα από την ...παράταξη των αρίστων).

.............................................................................................................................................................................

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΟΛΙΑ για τη σχεδόν 2χρονη θητεία του
ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
(όπως καταγράφεται στην ανάρτησή του στο profile του στο facebook)

«Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια!
Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες- συνοδοιπόροι,
Όταν τον Οκτώβριο του 2019, ανέλαβα την ευθύνη της Επιτροπής μας, σαν Πρόεδρος, ήμουν ανίδεος για το αντικείμενο, μια και ο χώρος μου είναι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παρά το γεγονός αυτό, αποδέχτηκα την πρόσκληση της Δημάρχου, με την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής κίνησης «Δήμος Χαλκιδέων για όλους» στην οποία ανήκω, να βοηθήσω με τις δυνάμεις, την πολιτική βούληση και τις γνώσεις που διαθέτω, να βελτιώσουμε την κατάσταση των Σχολείων στα πλαίσια του δυνατού και με τους πόρους που διαθέτουμε.

Προσπαθήσαμε, με μεγάλη προσοχή και σύνεση, να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που διαθέτουμε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Αξιοποιήσαμε την διαπραγματευτική δυνατότητά μας και πετύχαμε καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές και συνεργάτες μας. Εξοφλήσαμε παλαιότερες οφειλές και έχουμε κανονική ροή στην εξόφληση των τιμολογίων των προμηθευτών και επισκευαστών – συνεργατών μας. Πάντα υπάρχουν υπόλοιπα στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής.
Να σας αναφέρω επίσης την καλή συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου που σε αρκετές περιπτώσεις αλληλοκαλυπτόμαστε, ιδιαίτερα στην εποχή του Covid- 19.

Το ταξίδι άρχισε.... Με την βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας και στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, καταφέραμε πολλά. Όμως εχθρός των πολλών είναι τα περισσότερα.... Αυτό προσπαθούμε κι αυτό το καλοκαίρι, που είναι κλειστά τα σχολεία, υλοποιώντας της απόφαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου μας.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε να περιοριστεί η θητεία των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, σε δύο χρόνια. Αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για αυτά τα μικρά και μεγάλα που κάναμε. Για ότι δεν έγινε και μπορούσε να γίνει, στην κρίση σας, την κριτική σας και τις προτάσεις σας.

Πρώτο μέλημά μας ήταν να ενισχυθούν τα ταμεία όλων των σχολείων, κατανέμοντας ανελλιπώς, ανά τρίμηνο, τα χρήματα που λαμβάναμε, με κριτήριο το μαθητικό δυναμικό τους. Τα χρήματα αυτά που δόθηκαν, είναι για τις λειτουργικές ανάγκες και επείγοντα μικροέξοδα. Καλύψαμε ότι μικροπαρεμβάσεις χρειάζονταν για την εύρυθμη λειτουργία, την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολείων.
Πέρα από τα έργα που έγιναν, στηρίξαμε τα σχολεία με ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Η/Υ, Tablet, Φ/Τ, Προτζέκτορες), αλλάζουμε σταδιακά τον φωτισμό με νέα φωτιστικά σώματα και λάμπες LED, ενισχύουμε την ασφάλεια με τοποθέτηση συναγερμών και αυτόματου νυκτερινού φωτισμού. Προμηθεύσαμε πολλά Ν/Γ με παιχνίδια αυλής (σπιτάκια, τραπεζάκια, καρεκλάκια) και κρεβατάκια για τα ολοήμερα. Με συνεχείς παρεμβάσεις μας, κρατάμε τις αυλές καθαρές από χόρτα. Κατασκευάσαμε κλωβούς ασφαλείας για τους μετρητές νερού και ρεύματος. Δεν αφήσαμε χωρίς πετρέλαιο κανένα σχολείο. Κάναμε παρεμβάσεις στις κεντρικές θερμάνσεις για την ορθότερη και ορθολογικότερη λειτουργία τους και αντικαταστήσαμε 2 λέβητες, όπως και καπνοδόχους (που ήταν από Ελλενιτ). Προμηθευτήκαμε και εγκαταστήσαμε πλήθος A/C σε πολλά σχολεία. Προτρέψαμε τους διευθυντές/ντριες να καθαρίσουν, με πρωτόκολλα καταστροφής, τις αποθήκες των σχολείων από άχρηστο υλικό που ήταν για πολλά χρόνια αποθηκευμένο.
Το γενικό κριτήριο των παρεμβάσεών μας ήταν οι ανάγκες των σχολείων (ιδιόκτητων και ενοικιαζόμενων), των μαθητών μας χωρίς διαχωρισμούς, των εκπαιδευτικών, με σκοπό να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των γονιών και να αισθανθούν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σ' ένα όμορφο περιβάλλον υγιεινής και ασφάλειας.

Για μια σφαιρική εικόνα όλων όσων έγιναν και όσων πρόκειται να γίνουν, σας παραθέτω ένα κατάλογο των έργων που πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματισμό, ανά Δημοτική ενότητα:

ΔΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
• 1ο Δημοτικό Σχολείο: Συντήρηση μόνωσης Οροφής. Σοβατίσματα και βάψιμο οροφής Α' ορόφου, αντικατάσταση πέργκολας (σε συνεργασία με ΤΥ του Δήμου).. Σε εξέλιξη διαδικασία εύρεσης χώρου για δημιουργία κυλικείου και εσωτερικών τουαλετών για το προσωπικό. Διαχωρισμός με γυψοσανίδα της βιβλιοθήκης.
• 2ο Δημοτικό Σχολείο: Ολικό εσωτερικό βάψιμο και συντήρηση των αιθουσών.
• 3ο Δημοτικό Σχολείο: Παρέμβαση και επισκευή της Αυλής. Σε εξέλιξη μερικής αντικατάστασης (ή επισκευής) εξωτερικών κουφωμάτων (ακριβή αντίγραφα). Αντικατάσταση πατώματος (lamineit) στην αίθουσα Η/Υ.
• 4ο Δημοτικό Σχολείο: αντικατάσταση σωλήνων Υδροδότησης.
• 5ο Δημοτικό Σχολείο: επισκευή αποχέτευσης. Σε εξέλιξη ολικό εξωτερικό βάψιμο και επισκευή Κυλικείου. Επισκευές και αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων περίφραξης
• 7ο Δημοτικό Σχολείο: μερικό εξωτερικό βάψιμο.
• 8ο Δημοτικό Σχολείο: Πλήρης ανακαίνιση. Συντήρηση ξύλινου στεγάστρου, ανοιχτού θεάτρου, καθαρισμός αυλής, επισκευή μάντρας. Σε εξέλιξη αντικατάσταση της οροφής της αποθήκης.
• 9ο Δημοτικό Σχολείο: κατασκευή κυλικείου, ανακατασκευή αποχέτευσης. Σε εξέλιξη ανακαίνιση τουαλετών.
• 10ο Δημοτικό Σχολείο: επισκευή υδρορροών της οροφής, επισκευή κάγκελων μάνδρας, κατασκευή πόρτας εξωτερικής εισόδου.
• 11ο Δημοτικό Σχολείο: επισκευή υδρορροών οροφής. Σε εξέλιξη επισκευή στηθαίων αποκαθήλωση φθαρμένων σοφάδων, σοβάτισμα, βάψιμο.
• 12ο Δημοτικό Σχολείο: ανακατασκευή κυλικείου. Ανακατασκευή αποχέτευσης. Τοποθέτηση νέων μπασκετών. Σε εξέλιξη κατασκευή στεγάστρου στην είσοδο, επισκευή παραθύρων, εσωτερικό βάψιμο, επισκευή στύλων βόλεϊ.
• 13ο Δημοτικό Σχολείο: Κατασκευή μόνωσης σε μέρος της ταράτσας, συντήρηση στην υπάρχουσα. Επισκευή των οροφών δύο αιθουσών (πτώση σοβάδων) και βάψιμο τους. Σε εξέλιξη εσωτερικό βάψιμο του διδακτηρίου.
• 14ο Δημοτικό Σχολείο: Επισκευή παραθύρων. Επέκταση δικτύου Ιντερνέτ. Σε εξέλιξη κατασκευή τουαλέτας ΑμεΑ και ραμπών.
• 15ο Δημοτικό Σχολείο: επισκευή παραθύρων. Βάψιμο. Αντικατάσταση τέντας
• 16ο Δημοτικό Σχολείο: επισκευή και μερική αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων της μάνδρας. Σε εξέλιξη κατασκευή της πίσω αυλής και αντικατάσταση σκεπής του λεβητοστασίου.
• 17ο δημοτικό Σχολείο: εσωτερικό βάψιμο, μικροεπισκευές φθαρμένων σοβάδων. Σε εξέλιξη επισκευές εξωτερικών φθορών.
• 19ο Δημοτικό Σχολείο: συμπλήρωση της αυλής με μπετόν. Επισκευές στα κουφώματα.
• 20ο Δημοτικό Σχολείο: επισκευή της κεραμοσκεπής και επισκευή γυψοσανίδας οροφής. Σε εξέλιξη τοποθέτηση στεγάστρων στις πόρτες του Α΄ ορόφου και επισκευή- συντήρηση των ξύλινων κουφωμάτων.
• 21ο Δημοτικό Σχολείο: μικροεπισκευές.
• 22ο Δημοτικό Σχολείο: Επισκευή μόνωσης οροφής. Σε εξέλιξη επισκευή πεζοδρομίου γύρο από το διδακτήριο.
• 23ο Δημοτικό Σχολείο: Αντικατάσταση παροχής υδροδότησης (διαρροές).
• 24ο δημοτικό Σχολείο: Μικροεπισκευές
• 25ο Δημοτικό Σχολείο: μικροεπισκευές
• 26ο Δημοτικό Σχολείο. Εσωτερικές μικροεπισκευές και παρεμβάσεις. Κατασκευή στεγάστρου στην είσοδο, κατασκευές στεγάστρων στις αίθουσες.
• Ειδικό Δημοτικό Σχολείο: δημιουργία νέων αιθουσών με γυψοσανίδες. Σε εξέλιξη δημιουργίας νέων αιθουσών με γυψοσανίδες. Κατασκευή μεταφερόμενων διαχωριστικών για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Β) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
• 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: τοποθέτηση στεγάστρου στην είσοδο. Κατασκευή και τοποθέτηση τεντών στα παράθυρα και τις πόρτες.
• 3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: επισκευή και ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων.
• 5ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: συντήρηση και επισκευή μόνωσης στην ταράτσα.
• 6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Κατασκευή της αυλής και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας.
• 7ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: κατασκευή κουζίνας ολοήμερου, εσωτερικές επισκευές- κατασκευές.
• 8ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: εξωτερική επισκευή, βάψιμο, τοποθέτηση περιμετρικά τεχνητής πέτρας. Σε εξέλιξη εσωτερικές παρεμβάσεις.
• 10ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Αντικατάσταση τέντας.
• 11ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: σε εξέλιξη κατασκευή στεγάστρου.
• 12ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: εξωτερική παρέμβαση- επισκευή.
• 13ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: εσωτερικό βάψιμο, συντήρηση σιδερένιων κουφωμάτων και πορτών.
• 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: σε εξέλιξη εσωτερικές επισκευές και βάψιμο.
• 15ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: σε εξέλιξη κατασκευή στεγάστρου.
• 17ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: ανακατασκευή και κατασκευή τουαλετών και κουζίνας. Στρώσιμο της αυλής με δάπεδο ασφαλείας (σε συνεργασία με τις ΤΥ ου Δήμου).
• 19ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: κατασκευή κουζίνας, μπάρες στο κλιμακοστάσιο. Στρώσιμο της αυλής με δάπεδο ασφαλείας (σε συνεργασία με τις ΤΥ ου Δήμου).
• 20ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Επισκευή τουαλετών. Τοποθέτηση κοντέινερ για τις διδακτικές ανάγκες. Σε εξέλιξη τοποθέτηση παιχνιδιών παιδικής χαράς.
• 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Βάψιμο μάνδρας. Σε εξέλιξη συντήρηση παιχνιδιών παιδικής χαράς. Κατασκευή στεγάστρου αυλής (χορηγία)
• 25ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Επισκευή κιγκλιδωμάτων.
• 28ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Αντικατάσταση στέγης. Συνολική επισκευή διδακτηρίου. Συντήρηση παιχνιδιών παιδικής Χαράς και κατασκευή παιδαγωγικού υλικού. Συστήματα ασφαλείας. Κατασκευή κιγκλιδωμάτων.
• 30ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: Αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα και αναβάθμιση. Σε εξέλιξη ανακατασκευή τουαλετών μαθητών, εσωτερικές επισκευές και βάψιμο. Συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων.

ΔΕ ΑΝΘΗΔΩΝΑΣ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
• Δημοτικό Σχολείο Ανθηδώνας: επισκευή υδρορροών, επισκευές σοβάδων και βαψίματα.
• Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς: Μικροεπισκευές.
Β) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:
• Νηπιαγωγείο Ανθηδώνας: σε εξέλιξη διαμόρφωση της αυλής.
• 1ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς: Επισκευή μόνωσης οροφής. Εξωτερικές επισκευές, Εσωτερικό βάψιμο, επισκευή τουαλετών.
• 3ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς: αντικατάσταση δαπέδου (αντιολισθητικού) στις αίθουσες.

ΔΕ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης: μικροεπισκευές και εσωτερικό βάψιμο.
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης: κατασκευή μόνωσης ταράτσας (σε συνεργασία με τις ΤΥ του Δήμου). Επισκευή οροφής (πτώση σοβάδων) και αντικατάσταση με ψευδοροφή από ορυκτές ίνες. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων. Αγορά και αντικατάσταση λέβητα κεντρικής θέρμανσης.
• 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης: Επισκευές και εξωτερικό βάψιμο. Επισκευή τουαλετών. Σε εξέλιξη ανακατασκευή σκεπής στις τουαλέτες.
• Δημοτικό Σχολείο Βατώντα: επισκευή κεραμοσκεπής. Σε εξέλιξη αντικατάσταση της οροφής με ορυκτές ίνες και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων (LED).
Β) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:
• 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης: (μετά τις πλημμύρες του Αυγούστου) κατασκευή νέων επίπλων. Επισκευές των κοντέινερ. Σε εξέλιξη κατασκευή Τυχίου μάνδρας από μπετόν περιμετρικά του χώρου, σαν προληπτικά μέτρα σε συνεργασία με τις ΤΥ του Δήμου).
• 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης: Μεταφορά του ΝΓ σε νέο χώρο. Κατασκευή τουαλετών.

ΔΕ ΑΥΛΙΔΑΣ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
• Δημοτικό Σχολείο Βαθέως: τοποθέτηση υδρορροών. Επισκευή οροφής στην αίθουσα Η/Υ.
• Δημοτικό Σχολείο Παραλίας: επισκευή μαρμάρων και δαπέδου πεζοδρομίων. Κατασκευή πορτών. Σε εξέλιξη κατασκευή νέων πορτών, συντήρηση ξύλινης κεντρικής εισόδου με στέγαστρο. Εξωτερικό βάψιμο.
• Δημοτικό Σχολείο Φάρου: αποκαθήλωση σαθρών σοβάδων, σοβατίσματα και βάψιμο. Συμπλήρωση μάνδρας. Αντικατάσταση καπνοδόχου λεβητοστασίου (ήταν Ελενιτ).
• Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου/Παντειχίου: Τοποθέτηση Κοντέινερ (χορηγία) με δημιουργία νέας αποχέτευσης και γραμμών ηλεκτρικού και ιντερνετ, βάψιμο, μετασκευή και κατασκευή βιβλιοθηκών.
Β) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
• Νηπιαγωγείο Βαθέως: κατασκευή τέντας
• Παράρτημα ΝΓ Βαθέως (ΚΥΤ Ριτσώνας): συντήρηση Κοντέινερ, εκπαιδευτικό υλικό.
• Νηπιαγωγείο Φάρου: Κατασκευή τεντών. Σε εξέλιξη συντήρηση παιχνιδιών παιδικής χαράς.
• Νηπιαγωγείο Καλοχωρίου/Παντειχίου: διαμόρφωση της αυλής με επίστρωση δαπέδου ασφαλείας.

ΔΕ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
• Δημοτικό Σχολείο Ν. Λαμψάκου: επισκευή τουαλετών, τοποθέτηση συναγερμού και αυτόματου νυκτερινού φωτισμού. Επισκευή του Κυλικείου.
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού: Μικροεπισκευές.
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού: Κατασκευή αίθουσας. Επισκευή συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Κατασκευή κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στην βιβλιοθήκη.
• 3ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού: συντήρηση μόνωσης, κατασκευή αίθουσας με γυψοσανίδα, επισκευή αιθουσών μετά από πλημμύρα. Σε εξέλιξη κατασκευή στεγάστρου αυλής (Χορηγία).
• Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου: Μικροεπισκευές. Σε εξέλιξη έργο ασφάλισης παλιού πηγαδιού.
• Δημοτικό Σχολείο Αφρατίου: Επισκευή κεραμοσκεπής, επισκευή ηλεκτρικών γραμμών και πίνακα, επέκταση δικτύου ίντερνετ, επισκευή τουαλετών.
• Δημοτικό Σχολείο Μύτικα: εσωτερικές επισκευές και βάψιμο, τοποθέτηση μαρμαροποδιών στα παράθυρα. Αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης και επισκευή λεβητοστασίου. Συντήρηση των κάγκελων της περίφραξης, βάψιμο.
• Δημοτικό Σχολείο Φύλλων: Ανακατασκευή και νέα χάραξη εσωτερικών γραμμών ηλεκτρισμού και ιντερνετ. Τοποθέτηση συναγερμού και αυτόματου νυκτερινού φωτός, κατασκευή δύο Αιθουσών με γυψοσανίδα (Η/Υ και τμήματος ένταξης).
Β) ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
• 2ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού: Κατασκευή με γυψοσανίδα γραφείου δντη. Κατασκευή στεγάστρου. Σε εξέλιξη διαμόρφωση της αυλής και επίστρωση με δάπεδο ασφαλείας.
• 3ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού: Κατασκευή κουζίνας
• 4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού: Ανακατασκευή περίφραξης. Σε εξέλιξη ανακατασκευή της αυλής.
• 5ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού: Επισκευή περίφραξης. Κατασκευή επίπλων.
• 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Λαμψάκου: Κατασκευή τέντας. Επισκευή λεβητοστασίου και αντιπλημμυρικής προστασίας.
• 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Λαμψάκου: ανακατασκευή αυλής με επίστρωση δαπέδου ασφαλείας.
• Νηπιαγωγείο Αφρατίου: Επισκευή τουαλετών. Ανακατασκευή στεγάστρου κεραμοσκεπής.
• Νηπιαγωγείο Αγ. Νικολάου: ανακατασκευή κεντρικής θέρμανσης με ορθολογικότερη κατανομή θερμικών φορτίων. Μικροεπισκευές. Τοποθέτηση συναγερμού και αυτόματου νυκτερινού φωτισμού.