Παρασκεύη 01 Μαρτίου 2024
23:04:47

Χαλκίδα

Μαρκόπουλος: «Πλην Μεϊμαράκη…»

Την άποψή του για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών διαδικασιών της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, καταθέτει (με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής») ο Κώστας Μαρκόπουλος.
Ο πρώην βουλευτής που έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, δεν θεωρεί ότι δεν θα αναδειχθεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή και επιχειρεί να δομήσει δίλημμα αλλά και να διαμορφώσει κλίμα εν όψει της κάλπης της δεύτερης Κυριακής.

Δηλώνει: «Είμαι οπαδός του σοκ στη ΝΔ. Το σοκ συχνά έχει θετικά αποτελέσματα. Το σοκ της ανανέωσης στην ΝΔ είναι σίγουρα αναγεννητικό. Ως οπαδός του αναγεννητικού σοκ στη ΝΔ πιστεύω πως την δεύτερη Κυριακή οι νέοι υποψήφιοι πρέπει να συμμαχήσουν, ώστε να διατηρηθεί η αναμέτρηση του νέου με το παλαιό».
Ο Κώστας Μαρκόπουλος επιμένει ότι οι τρεις τους (Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης), οφείλουν να συμμαχήσουν (εννοείται έναντι του παλαιού Μεϊμαράκη) «χωρίς αντιπαλότητα» και υποστηρίζει: «Η ευθύνη τους είναι μεγάλη για το μέλλον της χώρας και της παράταξης. Η συμμαχία των νέων στεριώνει την ενότητα της ΝΔ και τελειώνει την θεωρία του Μεσσία που θα έρθει. Δεν εννοώ συλλογική ηγεσία, αλλά σύγχρονο κόμμα που τα όργανα θα λειτουργούν με δημοκρατία και οι χιλιάδες που θα ψηφίσουν δεν θα ξεχαστούν την επόμενη μέρα».