Τρίτη 03 Αυγούστου 2021
18:10:03

Χαλκίδα

babis banner-02

Σίμος Κεδίκογλου: Οι εμβολιασμοί μόνη ασπίδα για να θωρακίσουμε κοινωνία και οικονομία

Την ανάγκη να αντιληφθούν και να πειστούν οι καχύποπτοι πολίτες, ότι ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής, καθώς προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο της νοσηλείας, αποτελώντας ατομική πράξη υπευθυνότητας τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στα «Ράδιο Ένα».
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Το πρωτεύον είναι να πειστούν οι σκεπτικιστές ότι η μόνη ασπίδα, ο μόνος τρόπος να θωρακίσουμε την κοινωνία και την οικονομία μας είναι οι εμβολιασμοί. Το ότι ακόμα και η Ιερά Σύνοδος τιμωρεί και καταδικάζει Μητροπολίτες, γιατί δεν έχουν καταλάβει τις ανάγκες των καιρών είναι κάτι που λέει πολλά» και πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα αποδεδειγμένα έχει το καλύτερο σύστημα εμβολιασμών σε σύγκριση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν «ψεκασμένες» φωνές που επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο που επιλέγει τα social media, όπου διοχετεύονται ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες και όχι τις αντικειμενικές και έγκυρες πηγές ενημέρωσης. Θα έπρεπε να υπάρχει καθολική συμπαράταξη στο μέτωπο υπέρ των εμβολιασμών και όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει το ρίσκο για συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, εξαιρώντας, βέβαια, το ΚΙΝΑΛ που στάθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στο ζήτημα». Τόνισε, επίσης, ότι μπορεί οι πολίτες να φοβούνται, αλλά θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ RNA με το DNΑ και να μη δίνουν σημασία στα όσα ακούγονται από διάφορους επώνυμους, που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πανδημία. «Το να πάθουμε για να μάθουμε -είπε- δεν ισχύει στην περίπτωση του κορωναιού.»