Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο…

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, με αφορμή την εκεί παρουσία κλιμακίου στελεχών του κόμματος την περασμένη Τρίτη, προς συμπαράσταση στην κινητοποίηση των εργαζομένων του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ έχει ως εξής:

«Η Εύβοια και ειδικότερα η Χαλκίδα δοκιμάζονται ιδιαίτερα από το τρίτο κύμα Covid 19, διανύοντας την 3η εβδομάδα lockdownμε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, τα εισοδήματα, τις επιχειρήσεις της περιοχής. Την ίδια ώρα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική με τα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό να αυξάνονται συνεχώς, το προσωπικό να μη επαρκεί και την Κυβέρνηση να αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα.

Η πρόταση για αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, με αντίστοιχη ενίσχυση σε προσωπικό, για τη νοσηλεία covid περιστατικών δεν εισακούστηκε από την διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Χαλκίδας να έχει αναστείλει εδώ και μήνες ένα σημαντικό και ιδιαίτερα κρίσιμο τμήμα της τακτικής του λειτουργίας.
Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί συνθήκες έντονης υγειονομικής ανασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπό τον φόβο έκθεσης σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο, ακούγεται όλο και πιο συχνά η φράση από τους πολίτες «Ποιος πάει να εκτεθεί στο Νοσοκομείο τώρα;»
Με την επιδημική όξυνση των τελευταίων εβδομάδων ακόμη όμως και η νοσηλεία των περιστατικών covid γίνεται με χειρότερους όρους και για τους νοσηλευόμενους, αλλά και για την ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων η υποχρεωτική αύξηση των κρεβατιών covid μέσα σε λίγα 2ωρα πραγματοποιήθηκε εις βάρος της λειτουργίας παιδιατρικής και γυναικολογικής κλινικής και χωρίς την ανάλογη στελέχωση με έμψυχο δυναμικό.
Μάλιστα και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις για σημαντικό αριθμό πρόσληψης στο Νοσοκομείο συμβασιούχων νοσηλευτριών, νοσηλευτών οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλουν ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) το προσωπικό – που δεν επαρκεί αριθμητικά- εργάζεται σε συνεχόμενες βάρδιες με ένα ρεπό ή και χωρίς ρεπό την εβδομάδα. Γίνεται μάλιστα λόγος για αναλογία 1 νοσηλευτή ανά 4 ασθενείς ή ακόμη και 1 νοσηλευτή ανά 6 ασθενείς, αναλογία πολύ κάτω από τα standards ασφαλείας για τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Η οικονομία μπήκε στον πάγο εδώ και ένα χρόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Όταν ακόμη και με αυτό το κόστος στα εισοδήματα και στις επιχειρήσεις, αυξάνεται η υγειονομική ανασφάλεια και οι ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες είναι προφανές ότι χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής. Γιατί οι άνθρωποι υπηρετούν ή δεν υπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά σχέδια.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.