Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:51:23

Χαλκίδα

Σιόλιας: «Διαλύουν τις Λαϊκές Αγορές»

Ευκαιρία ο covid-19, εκτός των άλλων
και για την διάλυση των Λαϊκών Αγορών....

του Νίκου Σιόλια
Μαθηματικού - Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Χαλκιδέων

Είναι γνωστό ότι επίκειται ψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις Λαϊκές αγορές. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι "καζάνι που βράζει", αφού οι διατάξεις που προωθούνται θα οδηγήσουν παραγωγούς και εργαζόμενους στις Λαϊκές στον αποκλεισμό, τον οικονομικό μαρασμό και την ανεργία.
Από τις βασικότερες διατάξεις του νέου νόμου, είναι ότι η απόκτηση αδειών θα γίνεται πλέον με πλειστηριασμό, στον οποίο θα μπορούν να μετέχουν μεγάλες εταιρίες εμπορίας, αλλά και με την απώλεια θέσης εφόσον ο πωλητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές του. Είναι βέβαιο πως η Κυβέρνηση με αυτό το Ν/Σ, δίνει καίριο χτύπημα σε ένα κλάδο που έχει ιδιαίτερα δοκιμαστεί και με την πανδημία. Πλήττονται στην περιοχή μας κυρίως οι μικροί παραγωγοί από το Ληλάντιο, την Ερέτρια, την Αρτάκη, τα Μεσσάπια, το Μαντούδι, οι μικροέμποροι, που μοχθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Είναι προδήλως άδικη και ανεπίτρεπτη η επιχειρούμενη εξόντωση των μικροπαραγωγών εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, η οποία, εντέλει είναι και σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, που κατά βάση είναι καταναλωτές τους.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που με σημαία της την ενίσχυση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της μικρής επιχειρηματικότητας, υφάρπαξε την ψήφο τους, τώρα επιδίδεται σε μια ανηλεή προσπάθεια φτωχοποίησης της, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Κάθε πολίτης θα πρέπει να στηρίζει τους παραγωγούς των Λαϊκών αγορών και να τάσσεται με αλληλεγγύη στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο, μια και οι άνθρωποι των Λαϊκών Αγορών είναι σάρκα από την σάρκα μας.
Κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να δώσουμε αγώνα εντός και εκτός θεσμικών οργάνων ( Κοινοβούλιο, Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια) για να μην περάσει ο άθλιος αυτός νόμος.