Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:11:43

Χαλκίδα

Σιόλιας: Ουφ... έφυγε το 2020

του Νίκου Σιόλια
μέλους της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ & Δημοτικού Συμβούλου Δήμου

Ουφ... έφυγε και αφήνει πίσω του συντρίμια...
Ένας χρόνος που θα μας θυμίζει, κάθε φορά που θα ανατρέχουμε στις αναμνήσεις μας, πόσο ευάλωτοι είμαστε. Θα μας θυμίζει τις κρίσεις που ζήσαμε...
Όμως, μέσα απ' αυτό το κακό, ας κρατήσουμε τις όμορφες στιγμές μας. Ανακαλύψαμε και πάλι την αξία της οικογενειακής θαλπωρής, τις αγάπες και τους έρωτές μας σε καιρό πανδημίας. Ας κρατήσουμε τους καυγάδες μας, τις συγκλήσεις, τις διαφωνίες και τις συμφωνίες, ας κρατήσουμε τις αγκαλιές με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, τα παιδιά μας που βαρέθηκαν να μας βλέπουν, την δημιουργικότητα που ανακαλύψαμε ότι έχουμε. Ας κρατήσουμε την διαμόρφωση της γνώμης μας και την αυτοπραγμάτωσή μας, τον θυμό και την αντιμετώπηση των προβλημάτων μας. Ας κρατήσουμε την ενσυναίσθηση και ας αναβαθμίσουμε την αξία της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.
Ένας νέος χρόνος ανέτειλε...
Ας ελπίσουμε (;) ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά που μας πλήγωσαν, που μας δημιούργησαν θυμό και τραύματα και ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Ας κρατήσουμε την θέλησή μας για στόχους ανατρεπτικούς και αντισυμβατικούς, αγώνες σε όλα τα επίπεδα, με λογισμό και όνειρο, για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας.
Καλή χρονιά.