Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
02:09:54

Χαλκίδα

Χρυσόστομος: «Όχι στην απουσία των πιστών απ' τους ναούς»

Την αντίθεσή τους στην τέλεση των ακολουθιών στους ναούς χωρίς την παρουσία πιστών, κατά την περίοδο του γενικού περιορισμού που ξεκινάει από αύριο, εκφράζουν οι κληρικοί-λειτουργοί της Μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Σε ψήφισμά τους που φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, (το κείμενο εκδόθηκε προ της επίσημης αγγελίας των μέτρων, με αίτιο την προαναγγελία τους σε ότι αφορά στους χώρους λατρείας και με ευθύνη του thepolisproject.gr έχει αναχθεί σε παροντικό χρόνο χωρίς την παραμικρή αλλοίωση λέξεων και νοημάτων) μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Οι Κληρικοί της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων... πληροφορηθέντες τα νέα μέτρα... εκφράζοντες και τις θέσεις των ευσεβών Χριστιανών μας, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο των Εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών. Θλιβόμαστε δε βαθύτατα, διότι δεν προβλέπεται, μεταξύ των επιτρεπομένων μετακινήσεων για τα αναγκαία προς τη ζωή, ούτε καν η μετάβαση στους Ιερούς Ναούς για προσκύνημα. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση. Και αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμασθεί τελευταία.»