Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
11:33:55

Χαλκίδα

Ακριώτης: «Ο αγώνας θα είναι συνεχής και πολυμέτωπος»

Σε δήλωση αναφορικά με το «ναι» που είπε στη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων/δανειστών προέβη ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης. Δίνοντας εξηγήσεις και παρουσιάζοντας τις προσδοκίες του.
Η δήλωσή του, έχει ως εξής:
«Στήριξα με την ψήφο μου την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σε μια δύσκολη στιγμή, όπου το κρίσιμο είναι να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Βρισκόμαστε ήδη σε μία κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και διεθνών πολιτικών εκβιασμών, σε μια ΕΕ που μυρίζει σφαγείο. Δεν τολμώ να φανταστώ την κατάσταση στην οποία θα μπορούσε να περιέλθει η χώρα εάν, υπό τις συνθήκες αυτές, έπεφτε και η κυβέρνηση.
Μετά από μία ήττα, κάναμε ένα βήμα πίσω για να μην χάσουμε και τον πόλεμο. Ο χρόνος που κερδίσαμε, βάζοντας τη λογική πάνω από τα συναισθήματά μας, θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να προετοιμαστούμε για την επόμενη σύγκρουση, που είναι κατά τη γνώμη μου αναπόφευκτη.
Από την άποψη αυτή θεωρώ αναγκαίες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της διαπλοκής, της διαφθοράς, των προνομίων της ολιγαρχίας, των ελεγχόμενων ΜΜΕ, του εξορθολογισμού του κράτους και του εκδημοκρατισμού της αστυνομίας.
Ο αγώνας θα είναι συνεχής και πολυμέτωπος. Στις στιγμές αυτές είναι πολύτιμη η ενότητα και στο κόμμα και στον λαό μας.»