Κυριακή 19 Μαϊου 2024
10:36:06

Χαλκίδα

Στο «τα λεφτά ή τη ζωή σας», ο Μαυραγάνης λέει «τη ζωή μας»;!...

Στη δήλωσή του, με την οποία ζητούσε την ακύρωση του «με το πιστόλι στον κρόταφο» δημοψηφίσματος, ο βουλευτής Εύβοιας των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης είχε αυτοτοποθετηθεί ως «μαχητής του ΟΧΙ» και είχε περιγράψει την επόμενη ημέρα ως εξής:
«Η πολιτική συνέχεια στη χώρα μας έχει ένα μονόδρομο. Την υπογραφή κοινής διακήρυξης από μεμονωμένους βουλευτές, από φορείς της κοινωνίας, από πολιτειακούς παράγοντες, διακήρυξη που θα είναι θεμελιωμένη στη βασική αρχή του ανθρωπισμού και σε δύο στρατηγικές, η πρώτη εκ των οποίων είναι η επιδίωξη αναδιάρθρωσης του χρέους και η δεύτερη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τούτη την ώρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ειλικρινής συσστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών αποθεμάτων της χώρας στον πιο πάνω μονόδρομο για την απελευθέρωση αυτής. Κάθε άλλη επιλογή, είναι αστήρικτη, ανεδαφική και οδηγεί για τα επόμενα 40 χρόνια στην υποδούλωση όλων μας».
Υπό το πρίσμα αυτού του μανιφέστου, η δημοσιογραφική πληροφόρηση ότι ο Νίκος Μαυραγάνης συγκαταλέγεται στους 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που αντιδρούν στο σχέδιο της προτεινόμενης συμφωνίας Ελλάδας – Ευρωζώνης και πρόκειται να το καταψηφίσουν, έχει βάση.

Μόνο που το ερώτημα είναι:
Στις προ δημοψηφίσματος δηλώσεις του, ο Νίκος Μαυραγάνης είχε εκφραστεί ξεκάθαρα «υπέρ της παραμονής στο ευρώ». Δεδομένου λοιπόν ότι, παραμένει «το πιστόλι στον κρόταφο»...
η επιλογή του/μας στο δίλημμα «τα λεφτά ή τη ζωή σου/σας», μπορεί να είναι «τη ζωή μου/μας»;