Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
20:36:49

Χαλκίδα

Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΕΠΣΕ για το καταστατικό

Την ημέρα (Τετάρτη 24 Ιουνίου) που θα εκδικαζόταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει σχετικά με την (μη) νομιμότητα του καταστατικού της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας (ΕΠΣΕ), ο Μπάμπης Κουσκούτης αποφάσισε να την αποσύρει. Μετά την υπαναχώρηση του προέδρου της Προποντίδας, λιγόστεψαν κατά ένα τα προβλήματα με τις δικαστικές εμπλοκές του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακνσταντίνου.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΥΣΚΟΥΤΗΣ

Όσο κι αν το θέμα θεωρείται λήξαν, αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγε ο Μπάμπης Κουσκούτης γι' αυτό: «Στην Ένωση έχει γίνει τροποποίηση καταστατικού. Ουδέποτε αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της 3ης/9ου/2012 γι' αυτό και μάλιστα ομόφωνα όπως ψευδώς αναφέρεται στο πρακτικό που παρουσιάζει η ΕΠΣΕ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού η ίδια η ΕΠΣΕ με ανακοίνωσή της, λίγες ημέρες μετά, ζητούσε προτάσεις σε μια δημόσια διαβούλευση με σκοπό την τροποποίηση του καταστατικού (!). Στην πράξη, το καταστατικό τροποποιήθηκε χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης, όπως απαιτείται.»

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ

Είναι άγνωστο το πώς και γιατί έκανε πίσω ο Μπάμπης Κουσκούτης.

Να θυμήθηκε ξαφνικά ότι «κι αυτός και όλοι οι άλλοι (μετέχοντες και εξουσιοδοτημένοι) είχαν ψηφίσει την τροποποίηση καταστατικού» όπως υποστήριζε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου;

Να λύγισε, ως συναισθηματικός τύπος, στην ατάκα Παπακωνσταντίνου, στην πρόσφατη συνέλευση, «έχω φίλους όλα τα μέλη της ΕΠΣΕ», όταν στο από βήματος προσφωνητικό «φίλες και φίλοι» ερωτήθηκε από τον Κουσκούτη εάν συμπεριλαμβάνει και τον ίδιον;

Όχι. Απλώς, αποφάσισε να μην ενδύεται το ρόλο του μάρτυρα.

Όταν η υπερασπιστική γραμμή Παπακωνσταντίνου εξασφαλίζει βεβαιώσεις σωματείων για το «όλα καλά καμωμένα», ο ίδιος δεν είχε λόγο να τεθεί σε κόντρα με τα σωματεία και να προσωποποιήσει τη διαμάχη με κάθε έναν από τους παράγοντές τους.

Επί της ουσίας, ο Κουσκούτης δεν άντεξε στον μηχανισμό εξουσίας της ΕΠΣΕ.

Αλλά αυτό, δεν είναι πρόβλημά του. Το πρόβλημα (και αυτό θα γίνει κατανοητό κάποια στιγμή) ανήκει σε όλους όσοι συνεχίζουν να λειτουργούν είτε μέσα είτε δίπλα στην –πάντως, υπό δοκιμασία- εξουσία του ποδοσφαίρου σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.