Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
05:19:30

Χαλκίδα

Άγευστος, άοσμος και χρωματισμένος

Επικοινωνιακό καταιγισμό δεχθήκαμε τις ημέρες του Πάσχα με τον νεαρό Κώστα Βαρδακώστα τη μια να μετέχει σε τιμητικό άγημα οπλιτών, την άλλη ένστολος να κρατάει τον επιτάφιο κ.ο.κ.
Προφανώς, το μήνυμα που θα έπρεπε να λάβουμε ήταν πως πρόκειται για ευσταλή, μάχιμο, θεοσεβούμενο και φιλόπατρι νέο.

Γνωστοί όμως για την μανία ...αποκρυπτογράφησης των παντός είδους μηνυμάτων που μας σερβίρονται, εμείς άλλα αναγνώσαμε και εμπεδώσαμε εκ νέου:
Ο νεαρός Κώστας Βαρδακώστας, με εκπαίδευση στο μαλθακό ΚΕΥΠ Λαμίας και χαλαρή ειδικότητα (π.χ. χειριστής Η/Υ, αποθηκάριος, οδηγός), είναι προφανές ότι διάγει τη στρατιωτική του θητεία στη Σχολή Πεζικού. Χαλκιδέος στην κατοικία, οπλίτης σε στρατόπεδο της πόλης. Κοινώς, «βύσμα».

Τον πατέρα του Αποστόλη και προσωπικό του φίλο, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Σίμος Κεδίκογλου τον είχε βγάλει περιφερειακό σύμβουλο στο Ευβοϊκό ψηφοδέλτιο Χειμάρα και στη συνέχεια τον επέβαλε –αδειάζοντας τον μέχρι τότε εκλεκτό του Μάλλιαρη- πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ.
Ε! τώρα, τον γιό του φίλου του, αφού πρώτα τον έβγαλε κι αυτόν περιφερειακό σύμβουλο στο Ευβοϊκό ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη, στη συνέχεια τον τακτοποίησε να κάνει τη θητεία του δίπλα στο σπίτι του!...

«Βύσμα» λοιπόν ο νεαρός Βαρδακώστας στο στρατό. Και την πραγματικότητα αυτή αντιλαμβάνονται και οι εκατοντάδες Ευβοιώτισσες μάνες που αυτήν την περίοδο οι γιοί τους κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία στην παραμεθόριο και σε μακρινά νησιά.

Υ.Γ.
Το να χρησιμοποιείς τις γνωριμίες του μπαμπά σου για να περάσεις καλύτερα από άλλους στο στρατό, το βλέπουμε συχνά. Το να χρησιμοποιείς τις γνωριμίες του μπαμπά σου για να ...κάνεις το κομμάτι σου ως αιρετός, ευτυχώς το ζούμε σπανιότερα.
Κι αν για το «βύσμα» στο στρατό κάπου η συχνότητα του φαινομένου έχει αμβλύνει τις κοινωνικές εντυπώσεις, στην περίπτωση των αιρετών γόνων ισχύει απαράβατα η ρήση για τη μαϊμού που όσο πιο ψηλά πάει τόσο φαίνεται ο κώλος της...

Ας ελπίσουμε ότι ο 28χρονος Κώστας Βαρδακώστας δεν θα ακολουθήσει την πατρική τακτική των πολλών απουσιών από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και ας ελπίσουμε επίσης, ότι κάποτε θα σπάσει και την εντός αιθούσης σιωπή του.
Εάν έχει να πει κάτι για τον τόπο και τα προβλήματά του, ας πάρει θέση. Αλλιώς, να μην μας πρήζει με τις ανούσιες shelfie φωτογραφήσεις του!!!...ι