Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
02:31:11

Χαλκίδα

Ο προεδρεύων Λυσιγάκης και τα αδρανή ανακλαστικά του

- Ως φιάσκο μεγατόνων χαρακτηρίζεται το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο επί της ουσίας διαλύθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου χωρίς να γίνουν οι ψηφοφορίες για τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές, για τα όργανα της γαλάζιας νεολαίας, αλλά και για τους 400 εκπροσώπους της στο συνέδριο της ΝΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.
Πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη που όμοιά της δεν υπάρχει στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε κάποιας άλλης πολιτικής οργάνωσης, νεολαιίστικης ή μη. Ως αιτία αποδίδεται η διαφωνία μεταξύ των ομάδων στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ για τον αριθμό των μελών της Κεντρικής της Επιτροπής, με την ηγεσία της ΝΔ να θέλει σημαντική μείωσή τους και τους παράγοντες του νεολαιίστικου στερεώματος να αντιστέκονται (τελικά οι θέσεις ορίστηκαν άνωθεν σε 120).

- Και βέβαια, πέραν του οργανωτικού φιάσκου τίθεται και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας της ΟΝΝΕΔ.
Όχι μόνον γιατί αδυνατεί να εγγυηθεί την επιτυχή ολοκλήρωση μιας απλής εσωτερικής διαδικασίας αλλά επιμένει να δηλώνει ικανή για παρεμβατικό ρόλο σε καίρια πολυσύνθετα ζητήματα...
Αλλά και γιατί η ηγεσία της διέπραξε επιπρόσθετα μια πρωτοφανή απάτη, όπως καταμαρτυρείται, εκδίδοντας ανακοίνωση για «ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας» και δημοσιεύοντας ονόματα εκλεγέντων!!!
Την απάτη αποκάλυψε ο ίδιος o πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (σημ.: επειδή προφανώς οι συσχετισμοί δεν ήταν της αρεσκείας του, αν και τις πρωτιές στη ...μη κάλπη εξασφάλισαν άνθρωποι του γραφείου του!;): «Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό».

Οι πολιτικές ευθύνες για το φιάσκο και την καταμαρτυρούμενη απάτη χρεώνονται στον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο αφού στην ομάδα τους αποδίδεται η επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Με φυσιολογική εξέλιξη –προ της επαπειλούμενης διαγραφής- την ανακοινωθείσα από τον ίδιο παραίτησή του. ...Όπως αναμενόμενη ήταν και η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, που ο ίδιος ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε διορίσει.

Ευθύνες όμως είναι βέβαιο ότι έχει, εκ του ρόλου του ως προέδρου του Συνεδρίου του φιάσκου και της καταμαρτυρούμενης απάτης, ο συνεργάτης και φίλος του Παπαμιμίκου, που στις τελευταίες εθνικές εκλογές τοποθετήθηκε τιμητικά στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου στην Εύβοια για να προσωποποιήσει το νέο, ο Αμαρύνθιος Νίκος Λυσιγάκης.

Πάντως, η επίδειξη ευαισθησίας για το φιάσκο ή η έκφραση διαμαρτυρίας για την καταμαρτυρούμενη απάτη, μαζί είτε με την παραίτησή του είτε με την μήνυση σε βάρος του προέδρου της ΝΔ για θίξιμο της τιμής και της υπόληψής του, από πλευράς Λυσιγάκη, αγνοούνται!...