Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
11:53:06

Χαλκίδα

Τυχερή η Θεσσαλονίκη για το νέο Ποιμενάρχή της!

Η εκλογή του 46χρονου Χαλκιδέου Φιλόθεου (Θεοχάρη) στη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης -σε διαδοχή του παραιτηθέντος Άνθιμου- έγινε με συντριπτική πλειοψηφία και σε κλίμα ομόνοιας

Αφοσιωμένος στα καθήκοντα του, διαθέτοντας πολυετή και θεάρεστη εκκλησιαστική πορεία, χαίρει εκτιμήσεως όχι μόνον στο Σώμα της Ιεραρχίας αλλά και στο Σώμα του Λαού της Τοπικής Εκκλησίας.
Με ευρεία κατάρτιση, πολύπλευρη κοινωνική δραστηριότητα και δυνατότητα επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους, έχει μπροστά του μια μακρά θητεία ποιμαντορίας και στήριξης του ποιμνίου του.
Ως άνθρωπος που «έζησε και ζει τα αληθινά και τα σπουδαία της σχέσης του με το Θεό και τους αδελφούς του» και «ικανός πολλών και μεγάλων δωρεών στην υπηρεσία της Εκκλησίας», θα παραμένει εν εγρηγόρσει ώστε «η Αγία Τράπεζα και το Συνοδικό διακόνημα να ευρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση διαλόγου και αντιδόσεως χαρισμάτων».

Όσοι τον γνωρίζουμε δηλώνουμε πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαιτέρως «τυχερή» για το νέο ποιμενάρχη της, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη αίσθηση της ευθύνης και όλα τα αναγκαία προσόντα να είναι επίσκοπος ανθρώπων.