Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:55:02

Χαλκίδα

Ναι, άφησε σκούπα και φαράσι. Ναι, τώρα μοιράζει δικόγραφα

Στο Πταισματοδικείο Χαλκίδας, σε συνιστούμενη προσωποπαγή (δηλ. καταργείται αυτοδίκαια με το που θα αποχωρήσει από την Υπηρεσία) θέση πλήρους απασχόλησης, με καθήκοντα κλάδου ΥΕ δικαστικού επιμελητή, τοποθετήθηκε (σύμφωνα με το ΦΕΚ 2868, τ. Β, 29-12-2015) μια από τις 17 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που με Υπουργική Απόφαση (στις 26-10-2015) μετατάχθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον ίδιο βαθμό και το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο.

Για την Υπουργική Απόφαση είχαν υπάρξει «τεχνικές» αμφισβητήσεις ως προς τη μετατροπή του καθεστώτος εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης και από αορίστου χρόνου σε μόνιμου καθώς και ως προς την απουσία της απαιτούμενης σύμφωνης γνώμης –δεν ζητήθηκε, δεν υπήρξε- του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Θέμα νομιμότητας όμως δεν τέθηκε.

Περισσότερο πρόκειται για πολιτικές αντιδράσεις από πλευράς αυτών που στην εποχή διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στοχοποίησαν τις καθαρίστριες αλλά ηττήθηκαν από αυτές. Τώρα κάνουν λόγο για «εξαργύρωση της προεκλογικής στήριξης που οι καθαρίστριες παρείχαν στο ΣΥΡΙΖΑ», αγνοώντας το ότι ήταν η δική τους ιδεοληψία –προεξάρχοντος του νέου Προέδρου της ΝΔ και τότε Υπουργού Εσωτερικών, Κυριάκου Μητσοτάκη- να ξεκινήσουν από αυτές τις θεωρούμενες αδύναμες το σχέδιο των απολύσεων στο Δημόσιο, να τις παρουσιάσουν σχεδόν ως μπουρζουαζία, να τις θέσουν σε διαθεσιμότητα και να συνεχίσουν να τις πληρώνουν στο 75% του μισθού τους όταν στη θέση τους πήραν εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας που κόστιζαν και παραπάνω, ότι ήταν η δική τους ταξική επιλογή που τις έκανε παγκόσμια είδηση, σύμβολα αντίστασης και εν τέλει (με Νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Μάιο του 2015) επαναπροσληφθείσες!

Παράλληλα, φέρεται να υπάρχουν και σχόλια από πλευράς ορισμένων δικηγόρων, του τύπου «είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε». Απαξιωτικά σχόλια που θα μπορούσαν να βρουν απάντηση εάν οι εν λόγω δικηγόροι π.χ. προσπαθούσαν να θυμηθούν πως συνεννοούνταν στα χωριά καταγωγής τους, πριν γίνουν τρανοί αστοί...

Υ.Γ. Το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα είναι το πώς αγωνίστριες της ζωής θα επιδίδουν π.χ. εξώσεις, πλειστηριασμούς κατοικιών κι άλλα τέτοιου είδους κακά μαντάτα σε ανθρώπους βίαια προλεταριοποιημένους... Αφού, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ήττα της κοινωνίας που στήριξε τις καθαρίστριες, αυτοακύρωση των αγώνων τους!