Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: «Στο δρόμο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ»

Τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, κατά τη συζήτηση για την Τροπολογία που κατατέθηκε για τη ΛΑΡΚΟ σε σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών:.

«Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά στη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ. Ανακηρύξατε ως επενδυτή έναν εκλεκτό σας. Ποιόν; Τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ...

Μεταβιβάσατε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ, αφού πρώτα μειώσατε μισθούς, απολύσατε εργαζομένους με την ειδική διαχείριση που κάνατε. Αφήσατε δε χωρίς ουσιαστική προστασία τους τωρινούς εργαζομένους, αφού, η απασχόλησή τους λήγει στις 7/9/2023.. προεκλογική ομηρία είναι αυτή, όχι απασχόληση.

Γιατί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι γνωστή για τις απολύσεις της στην πληγείσα Βορειοκεντρική Εύβοια. 156 εργαζόμενοι μπήκαν σε εθελούσια έξοδο πριν ένα χρόνο από την ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ. Χάθηκαν δηλαδή οι θέσεις εργασίας που αποτελούσαν δέσμευση κατά την αγορά της πρώην ΒΙΟΜΑΓΝ.

Εμείς κρατήσαμε την ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία ... Οι προοπτικές της ιδιαίτερα μετά τη βελτίωση σημαντικών φάσεων στην πορεία της, όπως η είσοδός της στην ηλεκτροκίνηση και στην τεχνολογία μπαταριών αποτελούν τη βάση για να συνεχιστεί η δραστηριότητά της, σε μία περιοχή που η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί το εργαλείο για την ανασυγκρότηση και την παραμονή των πληγέντων κατοίκων στις ρίζες τους.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.