Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
04:36:02

Χαλκίδα

Απολογισμός Σπανού για την Barbara

Φάνης Σπανός: «Αντιμετωπίσαμε την κακοκαιρία με αποτελεσματικότητα, 
χάρη στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που συνεχώς βελτιώνεται και αποδίδει»

«Δουλέψαμε για έξι συνεχόμενες ημέρες σε όλες μας τις Περιφερειακές ενότητες και αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα ένα εντονότατο καιρικό φαινόμενο, χάρη στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που συνεχώς βελτιώνεται και αποδίδει.

Οφείλω -και νομίζω οφείλουμε- ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ στους εκατοντάδες ακούραστους χειριστές των εκχιονιστικών, αλλά και την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό. Ακόμη, στους υπηρεσιακούς μας συνεργάτες, αλλά και στους εθελοντές, που εργάστηκαν και εργάζονται ακατάπαυστα για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Χάρη σε όλους αυτούς, καταφέραμε να κρατήσουμε λειτουργικό το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, με σημειακές εξαιρέσεις. Όπου υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας, εξυπηρετούσαμε τις αναγκαίες μετακινήσεις, συνοδεύοντας τα ΙΧ με εκχιονιστικά μηχανήματα και με οχήματα της Πολιτικής Προστασίας. Φροντίζαμε παράλληλα για τη μεταφορά και τη φιλοξενία ασθενών, ενώ υποστηρίξαμε και τους δήμους που ζήτησαν συνδρομή και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ανταποκρίθηκε άμεσα και παντού για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ωστόσο θα πρέπει εξίσου να προσεχθεί και το προληπτικό κλάδεμα δένδρων κατά μήκος του δικτύου ρευματοδότησης.»