Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
02:29:45

Χαλκίδα

Ελαστικότητα και υποκρισία ενός καθ' ημάς αρίστου!...

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ευβοϊκή Γνώμη» για την παρανομία του 43χρονου Αντιδημάρχου Ερέτριας Βαγγέλη Τσώκου, ο οποίος λάμβανε εκ παραλλήλου και σύνταξη (παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι συνταξιούχος ναυτικός) και την εκ της θέσης του αντιμισθία (από το Σεπτέμβριο του 2021 όταν ορίστηκε έμμισθος αντιδήμαρχος), πιστοποίησε ότι «άριστοι» της Δεξιάς, οι οποίοι αγνοούν τα νομικά και ηθικά ασυμβίβαστα, παραλείποντας τα ακούσια πάντα σε βάρος του δημοσίου χρήματος, υπάρχουν και στα τοπικά δημόσια πράγματα.

Ο Βαγγέλης Τσώκος, όταν αποκαλύφθηκε, ωσάν κλώνος της σκέψης της Σχολής Χειμάρα, δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε να πάψει να παίρνει τη σύνταξη με τον ορισμό του ως έμμισθου αντιδημάρχου και επέρριψε ευθύνες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου (που να φανταστούν οι υπάλληλοι συνταξιούχο τέτοιας ηλικίας, όταν ο ίδιος δεν είπε το παραμικρό;)!

Από την άλλη, κόντρα στην μετέπειτα στάση Χειμάρα, εμφανίζεται πρόθυμος να επιστρέψει τα παρανόμως κτηθέντα από το Ταμείο του Δήμου αλλά όχι τόσο εύθικτος ώστε να παραιτηθεί, ούτε καν για τα μάτια του κόσμου!...

Και χωρίς ίχνος ντροπής αλλά με περίσσεια προκλητικότητας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για να περάσει τον ...κάβο και να ξαναπιάσει πορεία για το μελλοντικό δημαρχιλίκι, ο γόνος εφοπλιστής, δηλώνει πομπωδώς και γλαφυρά σε φιλικό του τοπικό site:
«Ηταν στις αρχικές μου προθέσεις να μην λαμβάνω αντιμισθία ως Αντιδήμαρχος Ερέτριας και το είχα καταθέσει και στο δημοτικό συμβούλιο το 2021. Σήμερα θα γίνει πράξη και όχι μόνο δεν θα λαμβάνω αντιμισθία για το 2023 αλλά θα καταβάλω στο Ταμείο του Δήμου και την αντιμισθία την οποία έχω λάβει εδώ και 14 μήνες. Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουν στον Δήμο ήρθα για να δώσω και όχι για να πάρω. Συνεχίζουμε μαζί!»

Χωρίς μία συγνώμη για αυτά που δεδομένα πήρε χωρίς να δικαιούται (και με ασαφές το εάν και τι έδωσε)!
Χωρίς μία συγνώμη στους πολίτες που παρακολουθούν τις ...ομορφιές των πεπραγμένων του!
Χωρίς μια συγνώμη στους συνεργάτες του, τους οποίους έφερε σε δύσκολη (ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να την αισθάνονται) θέση...

Υποτίθεται πώς στις αρχές, τις αξίες και τα ιδεώδη μιας παράταξης συγκαταλέγονται η εντιμότητα, η διαφάνεια, η λογοδοσία, ο σεβασμός των θεσμών, η τήρηση των νόμων, η καταπολέμηση της διαφθοράς.
Πως τις αντιλαμβάνεται και πως τις εφαρμόζει ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός; Και πόση ελαστικότητα επιτρέπει ο ίδιος στον εαυτό του;
Πως τις αντιλαμβάνεται και πως τις υπηρετεί ο πολιτικός του προϊστάμενος; Διότι, ίσα κι όμοια υποκριτική είναι και στάση του Δημάρχου που τον όρισε. Μιας και ο Γιάννης Δημητρόπουλος δεν ένιωσε την ανάγκη ή δεν έχει τις αντοχές, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Βαγγέλη Τσώκο. Απλώς δημαρχεύει και σιωπά...

Η εξουσία δεν μπορεί να είναι μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων ημετέρων και η ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα δεν μπορεί να είναι το μέσο για να οικονομάει κάποιος.
Ας ελπίσουμε ότι το αφήγημα Τσώκου και τα χαλαρά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής Δημητρόπουλου, θα καταδικαστούν απόλυτα και θα τιμωρηθούν από τον κόσμο στην επερχόμενη κάλπη.