Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:17:24

Χαλκίδα

Κεδίκογλου: «Δε δέχομαι να καταστρέφουν τη Βόρεια Εύβοια»

Σίμος Κεδίκογλου: «Δε δέχομαι να καταστρέφουν τη Βόρεια Εύβοια. Έπραξα το χρέος μου στη διαχείριση των αποβλήτων, αψηφώντας το όποιο κόστος»

«Η πατρίδα μου η Βόρεια Εύβοια, είναι για μένα η απόλυτη προτεραιότητά μου, έπραξα στο ακέραιο το χρέος μου στο ζήτημα διαχείρισης των αποβλήτων αψηφώντας το όποιο κόστος», επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή στο Ράδιο Ιστιαία.
Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Εύβοιας, τόνισε ότι «δώσαμε μάχη ώστε τα απόβλητα της Χαλκίδας και των Ψαχνών να μη μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας. Κατάφερα να εκδοθεί και σχετική Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά τους στα Τρίκαλα. Ωστόσο ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας, στράφηκε στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Καρύστου θέλοντας να τους επιβάλλουν να μεταφέρουν τα απόβλητα στην Ιστιαία» και αποσαφήνισε ότι ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε σε αντιπαράθεση με τον Φορέα.
Συμπλήρωσε δε ότι «τους εξήγησα ότι δε δέχομαι να καταστρέφουν τον τόπο».
Ο Σίμος Κεδίκογλου, ενημέρωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους Δήμους της Περιφέρειας και πως η διαχείριση των αποβλήτων δεν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης αλλά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Πετύχαμε να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση η οποία εξόργισε τον Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας. Τι συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα απόβλητα στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, απευθυνθείτε στους Δημάρχους (σ.σ. προφανώς εννοεί τους των τριών Δήμων και του Δήμου υποδοχέα των απορριμμάτων των τριών) για απαντήσεις», επισήμανε και ξεκαθάρισε ότι «έπραξα ότι μου ζητήθηκε, αψηφώντας το όποιο κόστος της σύγκρουσης».
Σχολιάζοντας την έκδοση σε ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, για μεταφορά αποβλήτων των τριών δήμων της Εύβοιας, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου στον ΧΥΤΑ Θήβας και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι ο Υπουργός έδωσε λύση σε μια αντιπαράθεση που υπήρχε, εφόσον ζητήθηκε από τους τοπικούς άρχοντες. «Από τη στιγμή όμως που οι Δήμαρχοι έλαβαν άλλες αποφάσεις, αναζητήστε απαντήσεις από εκείνους.»