Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
12:54:42

Χαλκίδα

Το δικαιούταν να βρίσκεται εκεί!

Από την από κοινού ανακοίνωση των Φάνη Σπανού - Γιώργου Κελαϊδίτη, Έλενας Βάκα και Αγγελικής Σίμωση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης της Οικίας της οδού Παίδων, χαρακτηρισμένου μνημείου της Οθωμανικής περιόδου στο ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας, απουσίαζε ο Θανάσης Ζεμπίλης!

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ , έπαιξε κρίσιμο ρόλο για την επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο (με την επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού προ 2ετίας) και την ώθηση για επίσπευση των ενεργειών.
Ο ίδιος, την εποχή που ήταν δήμαρχος της Χαλκίδας φρόντισε για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της πόλης.
Και τώρα, με αίσθημα ευθύνης, επεδίωξε την αντιμετώπιση της προτελευταίας εκκρεμότητας (τελευταία απομένει η εκπόνηση, έγκριση και εφαρμογή ειδικής πολεοδομικής μελέτης προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής του Κάστρου περί την Αγία Παρασκευή) για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού αναζωογόνησης του ιστορικού κέντρου, σε επαφή με την ιστορία και τις μνήμες και με έμφαση στη νέα διάσταση των μνημειακών χώρων και την προβλεπόμενη χρήση τους, ανοικτών για το κοινό.
Συνεπής στο πλαίσιο της στρατηγικής αντίληψης περί εξωστρέφειας και στην κατεύθυνση της ανάταξης της πολιτισμικής και τουριστικής ταυτότητας της Χαλκίδας, με την αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων της, που αξιοποιούνται ως λειτουργικές πολιτιστικές δομές, εντάσσονται στη ζωή της πόλης και αναγάγονται σε σημεία αναφοράς και πόλους επισκεψιμότητας.
Προσδοκώντας σταθερά, στο αναπτυξιακό όφελος από την απορρέουσα προστιθέμενη αξία για την πόλη και τους πολίτες της.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης το δικαιούταν να βρίσκεται εκεί!