Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγ. Πνευματικός σε Συρίγο: «Προχωρείστε στην τσουλήθρα της παιδικής Χαράς της γειτονιάς σας...»

Αγγ. Πνευματικός κατά Άγγελου Συρίγου:
«Ντροπή και Όνειδος να υποβαθμίσουμε την εξέγερση των Φοιτητών στο Πολυτεχνείο»

Το έχει η μοίρα αλλά και η κούτρα του Χαλκιδέου ανώτατου αξιωματικού ε.α., τέως βουλευτή της ΝΔ (και θείου του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού), Άγγελου Πνευματικού, τιμώντας την ιδιότητα του αγωνιστή κατά της Χούντας, κάθε φορά μήνα Ιούλιο και λίγο πριν την επέτειο της πτώσης της Χούντας, να απαντά σε βουλευτές της ΝΔ - υπουργούς της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για προβληματικές-προσβλητικές τοποθετήσεις τους.

Ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν με ανοικτή επιστολή του, επέστρεψε την ύβρη της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία κατά την παρουσίαση βιβλίου (του Απόστολου Δοξιάδη) απεκάλεσε «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της Δικτατορίας...

Τώρα, ήταν η ώρα για απάντηση στον αρμόδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τον –και καθηγητή- Άγγελο Συρίγο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, αμφισβήτησε τους αγώνες κατά της Δικτατορίας κάνοντας λόγο για «πολιτική μυθολογία» που έχει στο επίκεντρό του το Πολυτεχνείο (αναβαθμίζοντας εαυτόν σε Υπουργό Παραχάραξης της Ιστορίας).

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Άγγελου Πνευματικού, έχει ως εξής:

«Προς κ. Άγγελο Συρίγο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Παιδείας.

Κύριε Καθηγητά, διάβασα με προσοχή το απόσπασμα της ομιλίας σας στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανωτάτη εκπαίδευση.

Ομολογώ δεν μπόρεσα να καταλάβω το συλλογισμό σας να εμπλακείτε στο ιστορικό γεγονός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όταν αγνοείτε παντελώς τα γεγονότα. Φαίνεται πως η γιαγιά σας, σας μιλούσε για το Πολυτεχνείο σαν παραμύθι αφού την εποχή εκείνη ήσασταν νήπιο.

Κατά το διάστημα της θητείας σας στο Πανεπιστήμιο φαίνεται δεν βρήκατε χρόνο να μελετήσετε τα γεγονότα που συνδέονται με την πτώση της χούντας γιατί δεν σας ενδιέφερε αφού η ζωή σας ξεκίνησε με το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και τον αναγενόμενο φοίνικα.
Αν και ζούσατε στην Αθήνα δεν ακούσατε το σύνθημα «Εδώ Πολυτεχνείο» που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Αν και βουλευτής δεν διαβάσατε τα πρακτικά της Βουλής όταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της εποχής εκείνης, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του ΚΚΕ, αναγνώρισε την προσφορά των εξεγερμένων φοιτητών στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όλοι οι ηγέτες της εποχής αναγνώρισαν ότι στο πολυτεχνείο οι φοιτητές έδρασαν χωρίς κομματική καθοδήγηση με αποτέλεσμα να ταρακουνήσουν τη χούντα και να ρίξουν τον Παπαδόπουλο αρχή ξηλώματος του μηχανισμού .

Η παρουσία του Ιωαννίδη στο Προσκήνιο από το Παρασκήνιο που δρούσε μέχρι τότε ήταν αποτέλεσμα της εξέγερσης που Πολυτεχνείου. Οι Δικτατορίες δεν πέφτουν με μόνο μια εξέγερση γιατί έχουν τους μηχανισμούς να καταπνίγουν στο αίμα τους εξεγειρομένους.

Είναι ατόπημα να παραβλεφτεί η εξέγερση της Νομικής.
Είναι Έγκλημα να αγνοηθεί το κίνημα του Ναυτικού.
Είναι τεράστιο σφάλμα να ξεχάσουμε την τεράστια αντίδραση του Λαού στην κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου.
Είναι Ντροπή και Όνειδος να υποβαθμίσουμε την εξέγερση των Φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Φαίνεται ότι οι σπουδές σας στο εξωτερικό δεν σας επέτρεψαν να ενημερωθείτε για τα στρατοδικεία της χούντας.
Οι μεμονωμένες ομάδες που αποκαλύπτονταν συνεχώς και που στοιβάζονταν στις φυλακές και στις εξορίες δεν ήταν παρανυχίδα για την χούντα. ήταν σαν το ποίημα του Βαλαωρίτη «Ο Βράχος και το Κύμα», μήπως και αυτό δεν το έχετε διαβάσει;
Όλοι αυτοί που αντέδρασαν στη χούντα είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες μικρές η μεγάλες απαιτούν τουλάχιστο σεβασμό από τους κατέχοντας εξουσία.

Ο Λαός σας έστειλε στη Βουλή για να τον υπηρετείτε και να τιμάτε την ιστορία του και τις παραδώσεις του.
Κύριε καθηγητά είστε Φάουλ.
Γράφω τα πάρα πάνω γιατί ύστερα από 6 χρόνια σε κλειστές φυλακές είχα το κουράγιο να βρεθώ στο Πολυτεχνείο όταν τα άρματα όρμησαν στην καγκελόπορτα.
Είστε εκλεγμένος από το Λαό.
Είστε διορισμένος από τον Πρωθυπουργό.
Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να τους κοιτάτε στα μάτια προχωρείστε στην τσουλήθρα της παιδικής Χαράς της γειτονιάς σας.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.