Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:27:58

Χαλκίδα

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνει ο Ρουσόπουλος

Σε δήλωση με την οποία παρουσιάζει τον απολογισμό έργου του, καταγγέλλει την κατάφωρη απαξίωση που υπέστη και ανακοινώνει τη νομική διεκδίκηση της αποκατάστασης της τρωθείσας τιμής του, προέβη ο παυθείς Διοικητής των Νοσοκομείων Λειβαδιάς & Θήβας, Κώστας Ρουσόπουλος.

Η δήλωση του Χαλκιδέου οικονομολόγου, έχει ως εξής:

«Μετά από 2 χρόνια στα καθήκοντα μου και 13 μήνες πριν την λήξη της θητείας μου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού για επί ένα χρόνο τώρα το έχει καταστήσει βασικό της μέλημα σύμφωνα και με τις σχετικές δηλώσεις, αποφάσισε μέσα από μία ακόμα πιο απαξιωτική διαδικασία, την καρατόμηση μου (ανάμεσα σε άλλους 111 από 127 συνολικά!).

Της παραδίδω ανάμεσα σε άλλα ... δεινά πού προκάλεσα:

1. Την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με σημαντικότατη εξοικονόμηση πόρων σε έργα που κινδύνευαν να απενταχθούν, χάρις και στην αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
2. Την απορρόφηση όλων των επιχορηγήσεων με αποτέλεσμα τα 2 Νοσοκομεία να μην έχουν παρά στοιχειώδεις οφειλές στους προμηθευτές.

3. Την πλήρη εκτέλεση του προϋπολογισμού

4. Τον εξορθολογισμό αγορών και δαπανών με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 600.000 ευρώ!

5. Τον εξορθολογισμό της οικονομικής αποδοτικότητας με σημαντικό
πρωτογενές πλεόνασμα

6. Την πλήρη τήρηση από πλευράς μου τού Σύμφωνου Αποδοτικότητας και τού Μνημονίου Συνεργασίας πού συνυπέγραψα.

7. Την ομόθυμη ηθική και υλική συμπαράσταση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών

Όμως οι εμπνευστές, δημιουργοί και εκτελεστές της κατάφωρης αυτής απαξίωσης στο πρόσωπό μου, θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Το οφείλω σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα δύο χρόνια, στην έως τώρα πορεία στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο μου, το οφείλω στα παιδιά μου!»