Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
14:24:27

Χαλκίδα

Αποστόλου: Με τα ΚΕΠ του Μπένου δεν ξεγελιέται η Βόρεια Εύβοια

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και πρώην Υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρουσίαση της 3ης φάσης ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας, από τον επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής Σταύρο Μπένο.

«Ο Πρωθυπουργός που εδώ και 3,5 μήνες δεν βρήκε το χρόνο να επισκεφτεί τη Βόρεια Εύβοια που υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, μας χόρτασε με λόγια για μια ακόμη φορά
Για μια ακόμη φορά συζητήθηκε η εκπόνηση των μελετών ανασυγκρότησης από την οποία απουσίαζαν και πάλι αναφορές σε συγκεκριμένα έργα.
Αντί αυτών ακούσαμε για δράσεις φωτοδότες (!!!) και για νέα ΚΕΠ.
Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός με το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, που δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση της επιβίωσης στον τόπο τους.

Ξεκινώ από τους μικροεπαγγελματίες. 'Όλες οι μικρές επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, γιατί τέτοιες κυριαρχούσαν στην περιοχή, δημιουργήθηκαν με τους κόπους και τις στερήσεις μιας ζωής. Δεν έχουν δει κανένα φως μέχρι σήμερα.
Στη κτηνοτροφία. Χάθηκαν χιλιάδες αιγοπρόβατα και δεν έχει πληρωθεί κανένας μέχρι σήμερα τις αποζημιώσεις.
Στη μελισσοκομία. Χάθηκαν εκατοντάδες μελισσοσμήνη. Δεν έχει πληρωθεί κανένας.
Στην ελαιοκαλλιέργεια. Καταστράφηκαν περισσότερα από 250.000 ελαιόδεντρα. Δεν τους έχει δοθεί καμία ενίσχυση ως τώρα
Ρητινοκαλλιεργητές. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από την απώλεια της φετινής παραγωγής και μόλις χτες τους καταβλήθηκε η ετήσια ενίσχυσή τους για την περασμένη καλλιεργητική περίοδο.
Με τα ΚΕΠ δεν ξεγελιούνται οι Βορειοευβοιώτες».