Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:10:38

Χαλκίδα

Αποστόλου: Δασεργάτες και δάσος, σε παράλληλη πορεία

Με αφορμή τη συνάντησή του –στο πλαίσιο της πρόσφατης περιοδείας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την επίσκεψη στην Εύβοια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα- με δασεργάτες που εκτελούν τα αντιδιαβρωτικά έργα της Βόρειας Εύβοιας, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε:

«Συναντήθηκα με δασεργάτες που αυτή την ώρα δίνουν μάχη για τα αντιδιαβρωτικά έργα (κορμοπλέγματα, κλαδοπλέγματα και σανιδοπλέγματα) στις πλαγιές των καμένων εκτάσεων.
Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο εκεί. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την απασχόλησή τους στο δάσος για πολλά χρόνια, ώστε να υπηρετηθούν οι ανάγκες της αναγέννησης και επαναφοράς του δασικού οικοσυστήματος και παράλληλα η παραμονή τους στα χωριά μας, που αποτελεί και δικό τους στόχο.
Τους χρειαζόμαστε όλους. Πόσο μάλλον αυτούς που μέχρι την καταστροφή επιβίωναν, αν και πολύ δύσκολα, στην περιοχή. Τα κατάφερναν όμως γιατί είχαν, με το δάσος κυρίως, μια σχέση ζωής.
Για την περιβαλλοντική αποκατάσταση όμως και την αντιπλημμυρική προστασία χρειάζεται να γίνουν άμεσα και τα απαραίτητα έργα βάρους.»