Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:59:59

Χαλκίδα

Σύνταξη μελετών και τευχών δημοπράτησης για τον «Δημόκριτο»

  • Κατηγορία Αγορά

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γεροντίτη, τον οικονομικό του επόπτη Σπύρο Κουτσαύτη και τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ & εξυπηρέτησης επιχειρήσεων Βασίλη Βαρελά, συναντήθηκαν (την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου) στο κτιριακό συγκρότημα «Δημόκριτος».

Αφορμή στάθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Επιμελητηρίου, με αντικείμενο τη «σύνταξη μελετών και τευχών δημοπράτησης για το έργο της ενίσχυσης και ανακαίνισης του κτιρίου «Δημόκριτος» στη Χαλκίδα».
Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος. Η σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να αναλάβει η Περιφέρεια -που διαθέτει την τεχνική επάρκεια- την εκπόνηση στατικής, αρχιτεκτονικής, ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης. Διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φάνης Σπανός: «Βρεθήκαμε σήμερα στο αδειανό κτίσμα του «Δημόκριτου» για να υλοποιήσουμε τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει, να ζωντανέψουμε ξανά αυτό το χώρο. Συμμετείχαμε στο σχεδιασμό για την αναβίωση του και σήμερα προχωρούμε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Επιμελητήριο, ώστε να τρέξει και η διαδικασία για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος. Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και των τευχών δημοπράτησης και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιηθεί ένα έργο με τεράστιο αντίκτυπο στην πόλη της Χαλκίδας, αλλά και στην τοπική οικονομία της Εύβοιας και όλης της Στερεάς Ελλάδας.»

Γιάννης Γεροντίτης: «Είναι μια ιστορική μέρα για το Επιμελητήριο, την οποία οραματιζόμασταν επί δεκαετίες όλοι οι άνθρωποι του. Είμαστε εδώ για να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση για τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης. Η εξέλιξη δρομολογεί και επιταχύνει την εκτέλεση του έργου, προκειμένου να το έχουμε τα επόμενα χρόνια στη διάθεσή μας, οι επαγγελματίες και όλη η κοινωνία της Εύβοιας. Η ανάγκη αξιοποίησης του «Δημόκριτου» είναι ακόμη πιο επιτακτική, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας και ήδη σχεδιάζουμε τη λειτουργία παραρτήματός του στο Μαντούδι.»