Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μία υπάλληλο, άδειες δεν βγαίνουν!...

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων στο Τμήμα Αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης Χαλκίδας, λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις οι οποίες αδρανούν και οι αντιδράσεις πολιτών και μηχανικών είναι μεγάλες.
Το πρόβλημα τείνει να λάβει παραλυτικές διαστάσεις, εάν ληφθούν υπ' όψιν οι άδειες των υπαλλήλων λόγω του καλοκαιριού. Με επανεκκίνηση από αρχές Σεπτεμβρίου, με την όποια σειρά προτεραιότητας και με τους ίδιους αργούς ρυθμούς εάν κάτι δεν αλλάξει!...
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας κατέθεσε αίτημα για άμεση στελέχωση του Τμήματος Αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης Χαλκίδας και ζητά από τη Δημοτική Αρχή να δοθεί άμεση λύση.

[ Το κατατεθέν έγγραφο, αναφέρει:
«Διανύουμε μια περίοδο έντονης δραστηριότητας σχετικά με το αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού που ακολούθησε την τρέχουσα μετά κορωνοϊού περίοδο (περιορισμοί, καραντίνα κ.α.).
Σημειώνονται παρατεταμένες οχλήσεις και έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων αλλά και πολιτών για την αδυναμία της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος έκδοσης αδειών της ΥΔΟΜ του Δήμου Χαλκιδέων.
Το συγκεκριμένο τμήμα στελεχώνεται εδώ και καιρό από τρεις εναπομείναντες υπαλλήλους και μάλιστα, για το επόμενο χρονικό διάστημα έως αρχές Αυγούστου από δύο υπαλλήλους εκ των οποίων μόνο η μία υπάλληλος εκδίδει άδειες, η οποία όπως είναι λογικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω μεγάλου φόρτου υποθέσεων και παράλληλων καθηκόντων στο τμήμα επικίνδυνων κατασκευών του ΤΕΚ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την άμεση ενίσχυση και στήριξη του υποστελεχωμένου τμήματος έκδοσης αδειών με αρμόδιους υπαλλήλους, για την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας της υπηρεσίας, ώστε να επέλθει γρήγορα μια κανονικότητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Επισημαίνουμε ότι έχουν σωρευτεί υποθέσεις, οι οποίες συνεπώς αδρανούν, με αποτέλεσμα να προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις σε πολίτες αλλά και σοβαρά επαγγελματικά – οικονομικά προβλήματα στους μηχανικούς.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.