Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
21:05:41

Χαλκίδα

Ειδικότητα «διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου» στο ΔΙΕΚ Χαλκίδας

  • Κατηγορία Αγορά

Από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2021-22, στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Χαλκίδας θα λειτουργήσει η ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» (15 θέσεις).

Η νέα ειδικότητα θα βρίσκεται στη διάθεση των τελειόφοιτων του σχολικού έτους 2020-21 προς δήλωση, στο πλαίσιο του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου που θα μπορούν να υποβάλουν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., (ΦΕΚ 2428/7-6-2021).

Η εισαγωγή στο ΔΙΕΚ στην εν λόγω ειδικότητα, θα αποτελεί για πρώτη φορά προϊόν δήλωσης προτίμησης μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Συνιστά αναβάθμιση της μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης στο ΔΙΕΚ Χαλκίδας, το μοναδικό στη Στερεά και τη Θεσσαλία (στην ενιαία Υγειονομική Περιφέρεια) με τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

[ Η αναγκαιότητα ίδρυσης της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» στην Εύβοια, αναγνωρίστηκε πριν τρία χρόνια από το Υπουργείο Υγείας και το ΔΙΕΚ Χαλκίδας ήταν από τα πρώτα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας που οργάνωσαν σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης, με τη στήριξη του τότε υπεύθυνου του ΕΚΑΒ Εύβοιας & Βοιωτίας, Νίκου Κόκκου και των πιστοποιημένων εκπαιδευτών - γιατρών. ]