Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
20:49:17

Χαλκίδα

Παλιό το «νέο» ωράριο των σούπερ μάρκετ

  • Κατηγορία Αγορά

Τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κλπ.), να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ, προβλέπει ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ισχύ για την εβδομάδα που ξεκινάει από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου
Η ΚΥΑ για το εν λόγω προαιρετικό ωράριο αφορά και σε φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων και pet shop (με τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων να λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις).

Πάντως δεν πρόκειται για νέα αλλαγή. Η απόφαση αυτή για το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο ισχύει εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. (π.χ. για του λόγου το αληθές, το ίδιο ωράριο σούπερ μάρκετ οριζόταν και στην προηγούμενη ΚΥΑ στις 5 Ιουνίου).

Στην πράξη, τα σούπερ μάρκετ και τα λοιπά καταστήματα που αφορά η ΚΥΑ θα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ, όπως συμβαίνει δηλαδή τον τελευταίο καιρό.

[ Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Εξαίρεση που αφορά στα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων και pet shop. ]