Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
07:54:29

Χαλκίδα

Χατζηγιαννάκης: «Στηρίξτε την εστίαση»

  • Κατηγορία Αγορά

Το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχερηματίες του κλάδου της εστίασης στην Εύβοια φέρνει στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Με σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι το παρατεταμένο -και βάσει αριθμών πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη- είχε ως αποτέλεσμα ο κλάδος της εστίασης, ειδικά στην Εύβοια, να υποστεί τεράστιες ζημιές, ζημιές που προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην επαναλειτουργία τους.

Προσθέτει δε, πως η τραγική εικόνα του λουκέτου σε σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης στην Εύβοια, γίνεται ακόμα τραγικότερη, δεδομένου ότι το 75% από αυτές αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς και ότι το 80% από το σύνολο των επιχειρήσεων δεν θα λάβει καμία απολύτως κυβερνητική ενίσχυση.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης χαρακτηρίζει ως αδήριτη την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση τις προτάσεις του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων τις χώρας, για ουσιαστικά μέτρα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

[Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χαλκίδα ενώ συνομιλεί με τον πρόεδρο του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Εύβοιας, Βασίλη Ευθυμίου, υπό το βλέμμα του βουλευτή. ]