Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
17:15:49

Χαλκίδα

Καλώς ήλθες Wuhan με τα yuan σου…

  • Κατηγορία Αγορά

Επίσημη επίσκεψη στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan της Κίνας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που πρόσφατα υπεγράφη μεταξύ των δύο Δήμων.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και η επίσημη συνάντηση εργασίας, παρόντος του Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη, έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο της πόλης.

Από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων θα παρουσιαστούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής (τοποθετήσεις θα υπάρξουν από το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων και τη διεθνούς δραστηριοποίησης εταιρείας SABO) και θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός χάρτη μετά χρονοδιαγράμματος για συγκεκριμένες συνεργατικές δράσεις στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

[ Η προς υπογραφή συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινού διακρατικού προγράμματος. Ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί τον έναν από τους τρεις Ελληνικούς Δήμους –Σπάρτης και Κερκυραίων, οι άλλοι δύο- που επελέγησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Η Wuhan, από τις αρχαιότερες μητροπολιτικές πόλεις της Κίνας, έχει πληθυσμό 9 εκατ., αποτελεί την πολυπληθέστερη πόλη και το οικονομικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Κεντρικής Κίνας. ]