Σαββάτο 06 Μαρτίου 2021
18:49:09

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Ζητείται αναστολή πληρωμής φόρων από τους πλημμυροπαθείς

  • Κατηγορία Αγορά

Την αναστολή πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων από τις πλημμύρες του καλοκαιριού στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων ζητάει το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Στην επιστολή προς τους συναρμόδιους οικονομικούς Υπουργούς, αναφέρεται:
«Με την παρούσα θα θέλαμε να σας αναδείξουμε ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει στο Νομό μας. Συγκεκριμένα ένα από τα μέτρα που είχαν υλοποιηθεί για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στην Εύβοια στις 8 Αυγούστου 2020 (πλημμύρες) και συγκεκριμένα στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων–Μεσσαπίων ήταν η αναστολή πληρωμής όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2021 (υπ' αριθμ. 1189/14-08-2020 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών).
Κατόπιν ωστόσο των κατά εξακολούθηση πρωτοφανών καταστροφικών συνεπειών που εγκαθίδρυσε στην επιχειρηματικότητα η πανδημία από τις αρχές του 2020 και στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από αυτές τις συνέπειες με σειρά Μέτρων που θεσπίζει η Πολιτεία, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά:
Όπως δοθεί για τους πλημμυροπαθείς των ανωτέρων Δήμων του Νομού Ευβοίας, ασχέτως εάν έχουν επαγγελματική ιδιότητα ή είναι φυσικά πρόσωπα, παράταση της αναστολής πληρωμής όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Όπως άλλωστε, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του covid-19, ανακοινώθηκε εχθές με Δελτίο Τύπου από τον Υπουργό Οικονομικών οι οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και τα Ελεγκτικά Κέντρα η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021.»