Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέδωσαν και στη Χαλκίδα «τα κλειδιά της εστίασης»

Τριακόσιοι (300) περίπου επιχειρηματίες εστίασης από τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή, έδωσαν το «παρών» σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου) το πρωί στο χώρο του parking πριν τα «Αστέρια», συμμετέχοντας σε δράση συμβολικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μετά από πανελλαδική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και τοπικό κάλεσμα του Σωματείου Καταστηματαρχώς Εστιάσεως – Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Χαλκίδας «ο Ξένιος Ζευς».

Οι επιχειρηματίες εστίασης παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους σε ειδικό χώρο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους και κινδυνεύουν με «λουκέτο», δεδομένου ότι ο κλάδος βιώνει πρωτόγνωρες συνέπειες εξαιτίας την πανδημίας του κορονοϊού και των πολύμηνων περιοριστικών μέτρων που τη συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο της δράσης, σήμερα στη Χαλκίδα δεν λειτουργεί στην εστίαση ούτε το delivery ούτε το take away.

Τα κλειδιά, μαζί με τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης από όλη τη χώρα, θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου από αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ.

[ Σημειώνεται ότι ήδη η εξαγγελία της κινητοποίησης και μόνο φαίνεται να έχει προκαλέσει κάποιες εξελίξεις, έστω με σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η επικοινωνιακή συνάντηση του πρωθυπουργού –ειδικά μετά τις ειρωνείες του Υπ. Ανάπτυξης- με μια ομάδα εστιατόρων, που πάντως δεν εκπροσωπούν θεσμικά τον κλάδο της εστίασης και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων (π.χ. η απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου του Μαρτίου και μια νέα «επιστρεπτέα προκαταβολή»), που δεν επαρκούν και απέχουν από συγκεκριμένες προτάσεις-μέτρα από τη θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου, που έχει από καιρό στα χέρια του. ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.