Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
08:53:41

Χαλκίδα

Αυτοκινητοπορεία εμπόρων

  • Κατηγορία Αγορά

Αυτοκινητοπορεία εμπόρων και επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα στο λιανεμπόριο και τις υπηρεσίες και ζητούν άνοιγμα των καταστημάτων τους και άμεσα μέτρα στήριξής των επιχειρήσεών τους, πραγματοποιείται την Τετάρτη (13 Ιανουαρίου) στη Χαλκίδα.
Την κινητοποίηση διοργανώνει η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και πολλών Επαγγελματικών Σωματεία του Νομού.
Η αρχική συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Διοικητήριο, επί της λεωφ. Χαϊνά και στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη (είτε με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων είτε ως πολιτική απόφαση, λόγω τόσο του πολιτικού κόστους όσο και των αναγκών δημοσίων εσόδων) ανακοίνωση από πλευράς Κυβέρνησης, της επαναλειτουργίας με τη μέθοδο click away ή click in shop των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων, καθώς και των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.
Εν πολλοίς, η κινητοποίηση κρούει ανοικτές θύρες αλλά κρίθηκε ως αναγκαία για αν εξευμενίσει τις διαθέσεις μεγάλης μερίδας του εμπορικού κόσμου που ζητούσε και ζητάει δυναμικότερες αντιδράσεις από τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου.