Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
19:53:23

Χαλκίδα

Ανανέωση συνεργασίας για Λαλανίτης ΑΕ & Τράπεζα Πειραιώς

  • Κατηγορία Αγορά

Σε ανανέωση συνεργασιών Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με τρεις εταιρείες, μεταξύ των οποίων η ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. (λαχανικά παραγωγών των νομών Ευβοίας και Βοιωτίας).

Η εταιρεία ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. με έδρα την Καστέλα, ιδρύθηκε το 1991, έχει ως κύριο αντικείμενο την τυποποίηση κι εμπορία νωπών λαχανικών και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής καρότου και λάχανου στη Νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα η εταιρεία τροφοδοτεί αλυσίδες Super Markets (Lidl, Carrefour, Greenfood (Μπαρμπαστάθης) ενώ ταυτόχρονα έχει και εξαγωγική δραστηριότητα με ανοδική τάση, κυρίως σε Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο και Βουλγαρία.

Με την ανανέωση της συνεργασίας με τη ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. και τις άλλες δύο εταιρείες, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρία. Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στην διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία. Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος, υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχειρήσεως.