Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
06:21:08

Χαλκίδα

Ψηφιακό «γκισέ» στα ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας

  • Κατηγορία Αγορά

Ο Δήμος Ερέτριας συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία διεύρυνση (κατά 41 σε όλη την Ελλάδα) των Δήμων (συνολικά πλέον 137) που έχουν ενταχθεί στη ψηφιακή πλατφόρμα-πύλη myKEPlive.

Tο ψηφιακό «γκισέ» θα λειτουργεί και στα δύο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο.

[ Tι είναι το myKEPlive

Η υπηρεσία έχει στόχο την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και την παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς τη φυσική μετάβαση πολιτών στα ΚΕΠ. Ο κάθε πολίτης, από το σπίτι του, μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου, θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης, με ραντεβού, προκειμένου να αιτηθεί την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού ή άλλου εγγράφου επιθυμεί (χωρίς να καταγράφεται το περιεχόμενο και χωρίς να αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών).

Ο πολίτης ή επιχειρηματίας εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα (mykeplive.gov.gr) χρησιμοποιώντας του κωδικούς της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ (taxisnet). Μετά την εισαγωγή στην ειδική πλατφόρμα επιλέγει το θεματικό πεδίο υπηρεσιών που επιθυμεί και κλείνει ραντεβού. Κατά την ημερομηνία του προγραμματισμένου ραντεβού ο αιτών επιδεικνύει στον υπάλληλο του ΚΕΠ στοιχείο της ταυτοποίησής του και στην συνέχεια διεκπεραιώνει το αίτημά του

Τα θεματικά πεδία υπηρεσιών είναι α) διεκπεραίωση αίτησης (το θεματικό αυτό πεδίο περιέχονται οι διοικητικές διαδικασίες που εισάγονται στα ΚΠΕ με τα αντίστοιχα έντυπά τους, οι οποίες δεν απαιτούν αυτοπρόσωπη φυσική παρουσία β) υπηρεσίες προς επιχειρηματίες γ) εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία δ) εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.
Συνολικά από τις περίπου 1.000 διαδικασίες που διεκπεραιώνουν τα ΚΕΠ, οι 52 θα μπορούν να προχωρήσουν πλέον και µε τηλεδιάσκεψη. Πρόκειται για ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες, οι οποίες είτε δεν απαιτούν την κατάθεση συνημμένων δικαιολογητικών από τους πολίτες είτε αυτά µπορούν αυτεπάγγελτα να ζητηθούν από τον υπάλληλο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών χωρίς τη φυσική παρουσία του πολίτη.
Από το myKEPlive εξαιρούνται διαδικασίες που απαιτούν την φυσική παρουσία και υπογραφή του πολίτη, όπως η ταυτοπροσωπία ανηλίκου, η μεταβίβαση αυτοκινήτου και η ανανέωση άδειας οδήγησης.

Ενώ, θα είναι ενεργοποιημένα τα ψηφιακά «γραμματοκιβώτια» (ατομικές θυρίδες) όπου θα καταχωρίζονται τα πιστοποιητικά και τα αιτήματα που έχει υποβάλει κάθε πολίτης αλλά και η επέκταση των υπηρεσιών που θα του παρέχονται ηλεκτρονικά. ]