Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
21:09:47

Χαλκίδα

Γερμανική επιχειρηματική αποστολή στην Ερέτρια

  • Κατηγορία Αγορά

Απ' ευθείας επαφές με αποστολή Γερμανών επιχειρηματιών, προς διερεύνηση πιθανών επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών συνεργασιών, είχαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Ερέτριας
Οι Γερμανοί επιχειρηματίες από τον Δήμο του Teningen (συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο της πόλης τους, εκπρόσωπο ιδιωτικής τράπεζας της περιοχής τους και οικονομικούς και νομικούς συμβούλους) επισκέφθηκαν την περιοχή της Ερέτριας, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου.
Στη συνάντηση εργασίας της Γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη (συνοδευόμενου από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό) και τη Δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία και εκπροσώπων ενδιαφερομένων φορέων, αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις και εξετάστηκαν τα πιθανά πεδία για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ

Κώστας Μπακογιάννης και Αμφιτρίτη Αλημπατέ διαβεβαίωσαν για το «ασφαλές πλέον, οικονομικό περιβάλλον στη χώρα» και αναγνώρισαν –με διάθεση να πιέσουν και οι ίδιοι την κεντρική πολιτεία στην κατεύθυνση αυτή- ότι η αλλαγή νοοτροπίας στη δημόσια διοίκηση, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, η διάθεση συνεργασίας από τους δημόσιους φορείς και η ύπαρξη χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στηρίξουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων σε μια περιοχή. Παρουσίασαν δε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής Ερέτριας και τους τομείς πιθανών επενδυτικών δράσεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα. Με τους Γερμανούς επιχειρηματίες να αναζητούν προτάσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών. Και τους Κώστα Μπακογιάννη και Αμφιτρίτη Αλημπατέ να θέτουν τους όρους και τις προϋποθέσεις: «Βάση αποδοχής επενδύσεων στην περιοχή μας, είναι το αμοιβαίο όφελος-κέρδος, με φιλικότητα προς το περιβάλλον και δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

ΑΛΗΜΠΑΤΕ: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Στην τοποθέτησή της, η Δήμαρχος Ερέτριας σημείωσε ότι: «Μια δυναμική ανάπτυξη για να συντελεστεί απαιτούνται επενδύσεις σε όλους τους τομείς καθώς και κεφάλαια για τη δημιουργία έργων υποδομής που θα κεφαλαιοποιήσουν κέρδος για τους επενδυτές, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για το Δήμο, αλλά και για την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και τελικά για τη πατρίδα μας την Ελλάδα, που διέρχεται βαθιά οικονομική κρίση».
Σ' αυτό το πλαίσιο, χαιρέτισε την παρουσία της Γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής και ευχήθηκε «η συνάντηση να είναι δημιουργική και να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο μιας μελλοντικής συνεργασίας, εποικοδομητικής για όλους».

Η Δήμαρχος Ερέτριας κατηγοριοποίησε πιθανές προοπτικές συνεργασίας και επενδύσεων στους αναπτυξιακούς τομείς α) τουρισμού – πολιτισμού (Συνεδριακό Κέντρο, Αθλητικό Κέντρο, Μαρίνα-Αγκυροβόλιο, Ενυδρείο, θεματικό Πάρκο για την Αρχαιότητα στην Ερέτρια, Τουριστικό Καταφύγιο στην ορεινή Σέττα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον Ιατρικό, και βέβαια, αξιοποίηση του «Νησιού των Ονείρων») β) αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης και γ) εκπαίδευσης (παράρτημα ιδιωτικού Πανεπιστημίου)

Είναι προφανές ότι και η περιοχή της Ερέτριας χρειάζεται τέτοιου είδους εξωστρεφείς δράσεις και η απ' ευθείας επαφή με την επιχειρηματική αποστολή από το Γερμανικό Teningen, ήταν ένα πρώτο βήμα στην προετοιμασία του εδάφους για τη διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας σε τομείς της τοπικής οικονομίας. Μιας και η προσέλκυση επενδύσεων είναι από τα αναπτυξιακά ζητούμενα.