Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
08:29:37

Χαλκίδα

Τελική διαβούλευση για το master plan του ΟΛΝΕ

  • Κατηγορία Αγορά

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας τη Μελέτη του Γενικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Μaster Plan) Λιμένα Χαλκίδας.

O προγραμματικός - χωροταξικός σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τις προτάσεις – και εναλλακτικές αυτών – για όλες τις χερσαίες ζώνες λιμένων και τις υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις για την περιοχή από το Λευκαντί έως τα Πολιτικά. Κυρίως όμως αφορά στη μετεγκατάσταση του Εμπορικού Λιμένα Χαλκίδος και της Ιχθυόσκαλας και στην παράλληλη τουριστική αξιοποίηση των υποδομών βόρεια και νότια της Παλαιάς Γέφυρας, ως κρίσιμα επιμέρους αναπτυξιακά ζητήματα που μπορούν να αλλάξουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης, να αναβαθμίσουν σημαντικά τις παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία για τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή της.

Η μελέτη (η οποία ενεκρίθη για διαβούλευση με την υπ' αριθ. 125/19-10-2020 απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΝΕ ΑΕ) δημοσιεύεται σε προσχέδιο στην ιστοσελίδα του ΟΛΝΕ (https://bit.ly/2IZmdhV).

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη διαβούλευση, θα πρέπει να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις τους, μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.