Παρασκεύη 18 Ιουνίου 2021
21:40:20

Χαλκίδα

babis banner-02

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τις αποζημιώσεις που αργούν

  • Κατηγορία Αγορά

Δύο χρόνια μετά και η καθυστέρηση της αποζημίωσης των επαγγελματιών της περιοχής Μαντουδίου που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά, συνεχίζεται.

Απαντώντας στην ερώτηση των Ευβοέων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου και Μίλτου Χατζηγιαννάκη, το Υπουργείο Οικονομικών αναδεικνύει ως υπεύθυνη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όμως δεν εξηγεί ο Υφυπουργός Οικονομικών -που υπογράφει την απάντηση- γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να ζητήσει από την Περιφέρεια, μόλις στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, τα απαραίτητα και ορθά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστική η φράση: «Η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής αναμένει απάντηση από την Περιφέρεια στο αριθ.πρωτ.105166 ΕΞ2020/22-9-2020 έγγραφό της, προκειμένου να αποσταλούν ορθά συμπληρωμένες οι σχετικές συγκεντρωτικές καταστάσεις, όπως αυτές προβλέπονται από την υπ΄αριθ.20725/Β979/10-5-2011 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να προβούμε σε έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποζημίωσης των επιχειρήσεων».

Με τον Βαγγέλη Αποστόλου να εκτιμά το προφανές: «Πρόκειται για μπαλάκι ευθυνών».

Και τους 50 περίπου επαγγελματίες στο Μαντούδι που είδαν τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες, να καλούνται μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά, να ανταπεξέλθουν στα τεράστια προβλήματα και τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας, αφού ούτε οι αποζημιώσεις ούτε η εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 8.000 ευρώ έχουν καταβληθεί.
Παρότι οι διαδικασίες της σχετικής καταγραφής των ζημιών προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της κατάθεσης όλων των απαραίτητων σχετικών δικαιολογητικών από τους πληγέντες προς αυτή, έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό...