Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
17:44:04

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Υποβολή αιτήσεων χωρίς διασφάλιση αποζημίωσης

  • Κατηγορία Αγορά

Οι απασχολούμενοι στον Πρωτογενή Τομέα που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων–Μεσσαπίων και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ-ΚΟΕ, καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις στους δύο Δήμους.
Συγκεκριμένα, όποιος έχει υποστεί ζημιές που προκλήθηκαν και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ-ΚΟΕ σε έγγειο κεφάλαιο (επιχωματώσεις, διαβρώσεις), σε αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις) και γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά φρέζες), θα πρέπει να μεταβεί στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των δύο Δήμων για να υποβάλλει αίτηση, σύμφωνα με αποσταλθέν σχετικό υπόδειγμα.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 15η Οκτωβρίου.

Η πρόσκληση για την υποβολή αίτησης απευθύνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής, Δημήτρη Βουρδάνο και παρουσιάζεται ως συναπόφαση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε συνεργασία με την Υπηρεσία του Οργανισμού. Χωρίς όμως βεβαιότητα αποζημίωσης, αφού ο Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει: «Συνεχίζουμε και επιμένουμε προς το Υπουργείο για αποζημίωση του εγγείου κεφαλαίου, αντλητικών συγκροτημάτων και γεωργικών μηχανημάτων των αγροτών που υπέστησαν ζημιές. Για να αποκαταστήσουν τα χωράφια τους από επιχωματώσεις και διαβρώσεις, να μπορέσουν να βάλουν μπρος τα αντλητικά συγκροτήματα και να αποκαταστήσουν ζημιές σε γεωργικά μηχανήματα για να συνεχίσουν να παράγουν».