Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
03:40:06

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Γ΄Εθνική: Μεγάλα έξοδα, απουσία προοπτικής εσόδων

  • Κατηγορία Αγορά

Γιώργος Στούπας (στη φωτογραφία) και Γιάννης Βαγιάννης συνυπογράφουν –από πλευράς Ηρακλή Ψαχνών και ΑΟ Νέας Αρτάκης, αντίστοιχα- μαζί με τους άλλους προέδρους των ομάδων του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, σειρά αιτημάτων οικονομικής φύσης που απευθύνονται προς την ΕΠΟ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αποχωρήσεων από το πρωτάθλημα, υπό το βάρος των μεγάλων εξόδων και της απουσίας προοπτικής εσόδων.
Οι πρόεδροι (που δηλώνουν πάντως αποφασισμένοι να τηρήσουν απόλυτα τα μέτρα για τον covid-19) ζητούν από την ΕΠΟ: φιλάθλους στο 30-40% των καθισμάτων των εξεδρών / κάλυψη των εξόδων διαιτησίας και παρατηρητών από τη διοργανώτρια αρχή / ελαχιστοποίηση τυχόν άλλων εξόδων των ομάδων που σχετίζονται με την Ομοσπονδία.

[ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ έχει ως εξής:

«Σίγουρα δεν κομίζουμε «γλαύκας ες Αθήνας» αναφέροντας πως όπως όλη η ελληνική κοινωνία έτσι και ο Αθλητισμός πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας του COVIC-19. Και πολύ περισσότερο το Ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που η «εξέδρα' δεν είναι μόνο «ο 12ος παίκτης» και ο εμψυχωτής του, αλλά - κυρίως - ο αιμοδότης του!
Ως Πρόεδροι των Σωματείων του 4ου Ομίλου της Γ' Εθνικης, θέλουμε όμως να σταθούμε ιδιαίτερα στα προβλήματα που τα - αναγκαία μέτρα προφύλαξης και πρόληψης από τον ιό, προκαλούν στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και την Γ Εθνική, το Πρωτάθλημα της οποίας διοργανώνει η υπό την διοίκησή σας ΕΠΟ.
Κύριε Πρόεδρε, το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς ως οι επικεφαλής των Ομάδων που απαρτίζουν τον 4ο Όμιλο , είμαστε αποφασισμένοι και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ το Πρωτόκολλο διεξαγωγής των Αγώνων, όπως έχει ανακοινωθεί. Και θα το κάνουμε διότι αφορά τα παιδιά μας, αφορά τις οικογένειες μας, αφορά τις κοινωνίες που ζούμε, αφορά εμάς τους ίδιους!
Ωστόσο η απουσία θεατών από τους αγώνες της Γ Εθνικής στερεί από τις Ομάδες έναν οικονομικό πόρο - τον βασικό και σταθερό- με αποτέλεσμα να ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όλοι οι σχεδιασμοί μας, όλοι οι προϋπολογισμοί μας. Οι Ομάδες της Γ' Εθνικής, σύλλογοι ως επί το πλείστον με έδρα μικρές κωμοπόλεις της Περιφέρειας, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ το πλεονέκτημα απόκτησης εσόδων ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ή ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, όπως οι άλλες κατηγορίες πάνω από αυτην. Ούτε έχουν χορηγούς εταιρείες με επιχειρηματική δράση μεγάλη- κυρίως είναι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες, χτυπημένοι και αυτοί από την πανδημία.
Και ενώ τα έσοδα είναι «στο μηδέν», τα έξοδα τρέχουν σταθερά: Όλες οι Ομάδες μας καλούνται να πληρώσουν περί τα 1.000 ευρώ για έξοδα Διαιτησίας - Παρατηρητών σε κάθε αγώνα (εναλλάξ), έχουν έξοδα μετακίνησης, προπονητών, διατήρησης Ακαδημιών για Παιδιά/Νέους, ιατρικής παρουσίας, αναγκαίες και αναπόφευκτες φυσιοθεραπείες, αθλητικό ιματισμό, συντήρηση γηπέδων, άλλα έξοδα ποδοσφαιριστών κλπ και πάρα πολλά απρόβλεπτα που γνωρίζετε ότι προκύπτουν. Η ερασιτεχνική Γ' Εθνική είναι στην πράξη, ο «αιμοδότης» με πολλούς ποδοσφαιριστές και των Επαγγελματικών κατηγοριών να προέρχονται από αυτή, καθώς οι ομάδες της διατηρούν και τμήματα Υποδομών και κρατούν ζωντανό το άθλημα σε μικρά μέρη της χώρας μας.
Πως όμως θα τα βγάλουμε πέρα;
Το φάσμα της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεν είναι κάτι αόριστο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ! Ήδη αρκετοί Σύλλογοι της Γ Εθνικής (Πρωταθλητές και Δευτεραθλητές) - και από τον Όμιλό μας - ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα ΠΟΛΛΑ ανελαστικά ΕΞΟΔΑ και την έλλειψη προοπτικής ΕΣΟΔΩΝ! Οι ίδιες σκέψεις, δεν σας κρύβουμε , βασανίζουν και πολλούς άλλους Συλλόγους - σε όλους τους Ομίλους!. Η κρίση είναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ και θα είναι τραγικό μεσούντος του Πρωταθλήματος οι «μαύρες» ειδησεις για ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, να «σκεπάζουν» τα ρεπορτάζ από το αγωνιστικό μέρος του πιο όμορφου Αθλήματος! Το χτύπημα του Ποδοσφαιρου θα είναι τεράστιο και θα δηλητηριάσει όλο τον κορμό του αθλήματος, με οδυνηρες συνέπειες.
ΠΌΣΟ ΘΑ ΑΝΤΈΞΟΥΜΕ; Εμείς συναντηθήκαμε, τα είπαμε όλα αυτά, τα εξετάσαμε και είδαμε τις δυσκολίες!
Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η ΕΠΟ ως διοργανώτρια Αρχή. Εμείς οι Πρόεδροι των Ομάδων που συμμετέχουμε στον 4ο Όμιλο της Γ Εθνικής ( Αν. Στερεά και μέρος της Θεσσαλίας), ανταλλάξαμε απόψεις και σας προτείνουμε ορισμένα μέτρα - ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΆ και ΕΦΙΚΤΑ κατά την κρίση μας- και σας καλούμε να τα υιοθετήσετε και να τα υποστηρίξετε- για να αποφύγουμε ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :
- Να επανεξεταστεί η απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδά μας, με τήρηση αυστηρών ορίων, όπως η καλυψη ΜΟΝΟ του 30%-40% των θέσεων καθημένων.
-Να καλύψει η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια Αρχή, τα έξοδα Διαιτησίας και Παρατηρητών.
-Να λάβετε μέριμνα ελαχιστοποίησης και τυχόν άλλων εξόδων των Ομάδων μας που σχετίζονται με την ΕΠΟ.
Θέλουμε να τονίσουμε και πάλι ότι οι Σύλλογοί μας θα συμβάλλουμε στην ΑΨΟΓΗ και ΑΣΦΑΛΗ διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στον Όμιλό μας. Θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα για τον COVID-19. Θα κινηθούμε, ως αθλητικά σωματεία στο πλαίσιο των Κανονισμών και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Ευχόμαστε καλή εξέλιξη και επιτυχία στο έργο σας και την ασφαλή ολοκλήρωση όλων των Πρωταθλημάτων με όλους μας υγιείς, προσδοκώντας να λάβετε υπ' όψιν σας ΚΑΙ τις προτάσεις μας, επ' ωφελεία ΚΑΙ του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.» ]