Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
03:02:42

Χαλκίδα

Από εργοστάσιο, οικόπεδο. Mετά, τι;

  • Κατηγορία Αγορά

Την ανάθεση μελέτης αξιολόγησης και υποβολής προτάσεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση ιδιόκτητου ακινήτου, έκτασης 265 στρεμμάτων στο Μικρό Βαθύ Αυλίδος, ανακοίνωσε ο όμιλος «Ηρακλής» (LafargeHolcim).

Η ανακοίνωση αφορά στο επί 7ετία και πλέον ανενεργό Τσιμεντάδικο και αποτελεί τον επικήδειό του. Αφού, με την ανακοίνωση του Ομίλου επιβεβαιώνεται αρμοδίως η συντελεσμένη μετατροπή μιας βοριάς βιομηχανίας σε οικόπεδο (με ότι πάντως αυτό μπορεί να σημάνει για τις κρατικές και τοπικές Αρχές).

Παράλληλα, ο Όμιλος, με την ανακοίνωσή του, έκανε χρήση της δυνατότητας αιφνιδιασμού αλλά και υπηρέτησε την ανάγκη καθησυχασμού της τοπικής κοινωνίας, σε ότι αφορά στην επόμενη ημέρα της παρουσίας του στην περιοχή.
Είναι βέβαιο ότι, ο Όμιλος, για να αναθέσει τη σχετική μελέτη αξιολόγησης και υποβολής προτάσεων, έχει εν πολλοίς σχεδιάσει το «ποια» θα είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου και στην πράξη, περιμένει τη συγκεκριμενοποίηση του «πως» και του «πόσο».
Το ότι ο Όμιλος έχει αποφασίσει προς τα «που» θα στραφεί, επιβεβαιώνεται και από το ότι προαναγγέλλει «πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής».
Προαναγγελίες-υποσχέσεις που σίγουρα έχουν σκοπό να δράσουν και καθησυχαστικά για την κοινή γνώμη (που πάντα ενδιαφερόταν και διαχρονικά διχαζόταν για την υπόθεση του Τσιμεντάδικου).

Το τι τελικά θα γίνει (ακούγονται σενάρια για δραστηριοποίηση στο αντικείμενο των Logistics, για λιμάνι μέσω ΣΔΙΤ, για τουριστική εγκατάσταση, για οικιστική ανάπλαση κ.α) είναι άγνωστο.
Η δημόσια συζήτηση ξεκινάει τώρα. Και είναι αναγκαίο να γίνει με διαφάνεια και επιχειρήματα. Αφού, είναι βέβαιο ότι, η όποια απόφαση θα έχει πράγματι επίδραση στην τοπική οικονομία.

[ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ»
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την ανάθεση μελέτης αξιολόγησης και υποβολής προτάσεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση ιδιόκτητου ακινήτου, έκτασης 265 στρεμμάτων στο Μικρό Βαθύ Αυλίδος.
Ο Όμιλος μετά από διαγωνιστική διαδικασία επέλεξε την EY Ελλάδος, ηγέτιδα εταιρία στην παροχή υπηρεσιών εταιρικής στρατηγικής και συναλλαγών με υψηλή τεχνογνωσία στον κλάδο του real estate και πολυετή διεθνή εμπειρία.
Στόχος είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«Χαντρούλες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της «ευρύτερης τοπικής κοινωνίας» ετοιμάζεται να μοιράσει ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με την «ανάθεση μελέτης αξιολόγησης και υποβολής προτάσεων για την βέλτιστη αξιοποίηση ιδιόκτητου ακινήτου έκτασης 265 στρεμμάτων στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας» σε εταιρεία Real Estate.
Για όσους δεν γνωρίζουν το εν λόγω «ακίνητο» είναι το ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ της Χαλκίδας.
Αυτοί οι μεγάλοι ευεργέτες της τοπικής κοινωνίας αφού το έκλεισαν τον Μάρτιο του 2013, κάτι που δεν έκαναν ούτε οι Γερμανοί κατακτητές το 1941, και το απαξιώνουν εδώ και 7,5 χρόνια εμφανίζονται σήμερα ως μεγάλοι επενδυτές που φροντίζουν:
«Για την δημιουργία θέσεων εργασίας».... Αυτοί που έστειλαν στην ανεργία πάνω από 200 εργαζόμενους.
«Για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».... Αυτοί που στέρησαν από την τοπική οικονομία τους μισθούς των εργαζομένων και τα οικονομικά οφέλη από την δραστηριότητα δεκάδων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνταν στο τσιμέντο.
«Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας».... Αυτοί που επί 7,5 χρόνια δεν έκαναν ούτε μία αποκατάσταση στο περιβάλλον, ως είχαν υποχρέωση, στα Λατομεία τους.
Αυτοί λοιπόν οι μεγάλοι επενδυτές που κατάφεραν να μετατρέψουν μια βαριά βιομηχανία σε οικόπεδο, αναθέτουν σήμερα σε εταιρία Real Estate την αξιοποίηση του ... οικοπέδου τους !!!
Χρειάζεται μεγάλο θράσος και αναίδεια, μετά από 7,5 χρόνια καταστροφής που προκάλεσαν, να εμφανίζονται ως σωτήρας της τοπικής κοινωνίας.
Ελπίζουμε η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο ΟΛΝΕ, οι τοπικοί Βουλευτές, η Κυβέρνηση, να ενημερώθηκαν ότι το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας δεν είναι πλέον εργοστάσιο αλλά ιδιόκτητο οικόπεδο του Ομίλου Ηρακλής, με ότι αυτό συνεπάγεται (Άδειες λειτουργίας, Λατομία, προβλήτες κ.λ.π.)
Τώρα γιατί εμείς υποπτευόμαστε ότι πίσω απ' αυτήν την Real Estate πιθανόν να κρύβονται κι οι ίδιοι διαβάστε κάτι «λίγα» εδώ:
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=28295.» ]