Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
23:16:48

Χαλκίδα

Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ μέσω ΠΕΠ Στερεάς

  • Κατηγορία Αγορά

Ανάσα ρευστότητας στοχεύει να δώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας cοvid-19, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμά της (ΕΣΠΑ 2014-2020).
Η σχετική πρόσκληση, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης την ΑΝ.ΔΙΑ.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα δεν γνωστοποιήθηκαν. Δεδομένου όμως ότι ομοιάζει με αυτό («Διέξοδος») που προ ημερών ενεργοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πιθανότατα η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με ένα ποσοστό (το 50%;) των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με κάποιο ελάχιστο ποσό επιχορήγησης (τα 5.000 ευρώ;) και κάποιο μέγιστο (τα 50.000ευρώ;).

«Δέκα εκατομμύρια ευρώ άμεσης ρευστότητας για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία. Για να σταθούν όρθιες και να συνεχίσουν να στηρίζουν την Οικονομία και εν τέλει την Κοινωνία μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.