Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και οι αιγοπροβατοτρόφοι στις ενισχύσεις λόγω covid-19

Ακόμη ένας κλάδος του πρωτογενούς τομέα, ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας, εντάχθηκε στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας Covid-19.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατόπιν πιέσεων και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής, Δημήτρη Βουρδάνου, κατανόησε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει, λόγω των περιοριστικών μέτρων και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αιγοπροβατοτρόφοι, και πείσθηκε για την επιτακτική ανάγκη ένταξής τους στα μέτρα στήριξης, ώστε να αμβλυνθούν οι σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους και να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθμ. 119/245028/7-9-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ τεύχος Β, 3836/9.09.2020), όπως ισχύει: «Δικαιούχοι είναι αιγοπροβατοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα και διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους), έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2019 και διατήρησαν την εκμετάλλευσή τους ενεργή έως και την 31-12-2019.»

Το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την 8η Οκτωβρίου 2020.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.