Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
03:43:45

Χαλκίδα

4 οικισμοί ακόμη αποκτούν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα

  • Κατηγορία Αγορά

Οι οικισμοί Γλυφάδας Διρφύων, Θεολόγου και Κάτω Σέττας (καθώς και Ταξιαρχών Κύμης) συμπεριλαμβάνονται στους 520 νέους οικισμούς που προστίθενται στην κατηγορία των -συνολικά 960- «λευκών περιοχών», των περιοχών δηλαδή της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας που σήμερα δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και που χάρη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με απλές διαδικασίες και επιχορηγούμενα θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στα ελεύθερης λήψης ιδιωτικά κανάλια.

Σύμφωνα με σχετικό συνεχιζόμενο πρόγραμμα, προβλέπεται η επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για τον αναγκαίο εξοπλισμό, με 8ετή (όσο δηλαδή και ο χρονικός ορίζοντας στον οποίον εκτείνεται το πρόγραμμα) εγγύηση.
Με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από πλευράς των κατοίκων των «λευκών περιοχών». Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους (μέχρι σήμερα μπορούν να απευθυνθούν για την παροχή της υπηρεσίας τηλεοπτικής κάλυψης στην Digea και την Cosmote) και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ. Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι δικαιούχοι θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και η άντληση όλων των υπόλοιπων στοιχείων θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες από τους πολίτες. Μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο στα ΚΕΠ για να υποβάλλουν το αίτημά τους συνοδευόμενο από έως και 7 δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι, για όλη την 8ετή διάρκεια ισχύος του προγράμματος δεν προβλέπεται κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων με τη μορφή συνδρομής.
Ενώ, υπάρχει σχεδιασμός να προστεθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.