Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
22:26:36

Χαλκίδα

babis banner-02

Παράταση στην ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων

  • Κατηγορία Αγορά

Γνωστοποιείται προς όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας που βρίσκεται στις περιοχές Αφρατίου, Βαθέως Αυλίδας, Καλοχωρίου/Παντειχίου, Νέας Αρτάκης, Νέας Λαμψάκου, Παραλίας Αυλίδας, Φάρου Αυλίδας και Φύλλων του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ότι η διαδικασία της Ανάρτησης (και των πιθανών Αιτήσεων Διόρθωσης) των κτηματολογικών στοιχείων παρατείνεται μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.
Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που κάποιες και κάποιοι είναι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας αλλά δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ιδικτησία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.