Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
10:27:58

Χαλκίδα

Γιαν. Γεροντίτης: «Περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων»

  • Κατηγορία Αγορά

Περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων ζήτησε ο Γιάννης Γεροντίτης, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε (την Πέμπτη 30 Ιουλίου) μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας και της εφαρμογής α) του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μέσω ΑΑΔΕ, β) της διαδικασίας Χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω TΕΠΙΧ και γ) της υλοποίησης των Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Επιπρόσθετα, έθεσε ως απολύτως απαραίτητη την εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης προτάσεων, που ανέπτυξε, για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που πλήττονται παρατεταμένα από τις συνέπειες του κορονοϊού, με εστιασμένη την προσοχή του στις επιχειρήσεις της Βορείου Εύβοιας.

Στην τηλεδιάσκεψη-συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος επικεντρώθηκε στους τρόπους παρέμβασης της Επιμελητηριακής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη ανταπόκριση και συνεργασία του Τραπεζικού συστήματος κατά την διαδικασία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δεδομένου ότι έως σήμερα οι Τράπεζες λειτουργούν ως προς το δοκούν, θέτοντας προβληματικά, πρόσθετους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις στις επιχειρήσεις που αιτούνται χρηματοδότηση.

Στην ίδια συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσαν απόψεις σε επιπλέον σημαντικά θέματα για την επιχειρηματικότητα και τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως, για την Επιμελητηριακή Νομοθεσία, για την πορεία ΚΥΕΠΙΧ Επιμελητηρίων, για τη δημιουργία επιτροπής της ΚΕΕΕ ιαματικού τουρισμού-τουρισμού υγείας, για τον Επενδυτικό Χάρτη Στερεάς Ελλάδας, για την πορεία υλοποίησης Επενδυτικών Προγραμμάτων της ΑΝ.ΔΙΑ.

Πέραν του προέδρου, στην τηλεδιάσκεψη-συμβούλιο συμμετείχαν επίσης ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, η Βούλα Αγιοστρατίτη και ο Νίκος Φωκίτης και ο Αντώνης Νταβαρίας, ως διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ ενώ παρέστη η διευθύντρια του Επιμελητηρίου, Άρτεμις Χαρίτου. Μέρος των εργασιών παρακολούθησαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, Νίκος Μώρος, Γιάννης Σταθόπουλος, Γιάννης Μαραγκός, Σπύρος Κουτσαύτης και Χρήστος Παύλου.