Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
16:10:44

Χαλκίδα

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση της Εvia Bank

  • Κατηγορία Αγορά

Παρών και αρωγός στη διαδικασία αναζήτησης των υπευθύνων που οδήγησαν τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας στην κατάρρευση, δηλώνει ο υποψήφιος –και μέχρι πρότινος, εν ενεργεία- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης. Ο οποίος κάνει λόγο για «κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση» και ευθέως αναζητά «καταλογισμό ευθυνών και λογοδοσία των υπευθύνων».

Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Παρότι παρακολουθούσα όλον τον καιρό την εξέλιξη στην συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας με διακριτικότητα όπως αρμόζει εφόσον είναι σε εκκαθάριση και έχει ήδη αρχίσει με ειδική εντολή η σε βάθος διερεύνηση από τις ανακριτικές αρχές για την αναζήτηση των ενόχων, αυτήν την περίοδο που ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των Συνεταιριστικών Τραπεζών για να μπορέσουν να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο στην οικονομία του νομού και της χώρας, αρνούμαι να αφήσω την κοινωνία του νομού μας να πιστέψει ότι δεν υπάρχει μηχανισμός που να επιβάλλει απονομή δικαιοσύνης.

Αυτοί που έχουν ευθύνη για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση της Τράπεζας, με όλους τους συνεργασθέντες μαζί τους και την οδήγησαν στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και αυτοί που σε διάστημα 4 χρόνων εξαφάνισαν 16 εκατομμύρια ευρώ ίδια κεφάλαια της τράπεζας και των μεριδιούχων συνεταίρων πολιτών της Εύβοιας θα έρθουν οπωσδήποτε προ των ευθυνών τους!

Ως εκ τούτου δηλώνω παρών και αρωγός για την
• αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε αυτούς που «κακοδιαχειρίστηκαν» με αποτέλεσμα τη βλάβη ή μείωση της συνεταιριστικής περιουσίας και των μεριδιούχων της.
επιστροφή των θαλασσοδανείων και γενικότερα στην προσπάθεια αποζημίωσης των μεριδιούχων.
• εξασφάλιση του δικαιώματος των μεριδιούχων στην πληρέστερη και ευχερέστερη ενημέρωσή τους σχετικά με την πορεία της εκκαθάρισης.
αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων που δεν εμπλέκονται σε κακοδιαχείριση.
προσπάθεια επαναλειτουργίας της Τράπεζας